Реал Мадрид показа истинското си лице – атракция и тотално нападение – за да разкости с 6:1 Депортиво Ла Коруня в последния мач от шестия кръг на Примера дивисион. Така „белите” се възползваха от грешката на Барселона, изпревариха големия си враг, и вече заемат трето място във временното класиране, зад Валенсия и Виляреал.

Медийното затъмнение, което осъществи Жозе Моуриньо през седмицата, като скри Реал от камерите, явно даде резултат, и мадридчани изиграха един от най-хубавите си мачове този сезон. Новият Реал напомни за добрите стари дни, когато основната цел на тима освен да печели, бе и да забавлява феновете си, и накрая накара целия „Сантяго Бернабеу” да запее „Обичаме те, Реал”. Депортиво от своя страна продължава кошмарните си изяви, и е само с три точки в актива си до момента на дъното на подреждането.

Кристиано Роналдо откри резултата още в четвъртата минута, за да даде тон на играта на „белите”. Той получи топката от Месут Йозил и я отправи точно към вратата на Ла Коруня. Именно Йозил покачи на 2:0, 20 минути по-късно, с хубаво попадение, след триходова комбинация. В 34-та минута Гонсало Игуаин проби отляво и центрира право на главата на Анхел Ди Мария, и той я заби в мрежата за 3:0.

След почивката, Ди Мария върна жеста на своя сънародник Игуаин, и макар че останаха съмнения за засада на първия, това доведе до четвърто попадение за Реал, след като голмайсторът на тима бе изведен на границата на вратарското поле и оттам нямаше как да сгреши. Това се случи в 53-та минута, а Депортиво сам се закопа в 60-та минута, когато Зе Кастро не успя да изчисти една топка, след бърза атака на домакините, и вместо това я прави в собствената си мрежа за 5:0.

Хуан Родригес реализира единствения гол за Депортиво в 78-та минута, след объркване в защитата на Реал, която го остави непокрит и той от три-четири метра бе точен с глава. Това обаче бе едва трето попадение на сметката на Ла Коруня през този сезон и не помогна с нищо да се намали унизителното поражение.

Реал пропусна още доста възможности и можеше да зарадва щастливите си фенове и с по-изразителен резултат, но Кристиано Роналдо на два пъти пропиля отлични положения, а и Жозе Моуриньо предпочете да замени Йозил, Ди Мария и Кедира.

Роналдо все пак увенча силната си игра с втори гол, в 89-та минута, и след самостоятелен рейд, влезе в наказателното поле и стреля силно под плонжа на Ману. Така португалецът, след слабия старт на сезона, вече има четири попадения на сметката си в Примера дивисион, и сложи начало и край на спора с Депортиво за 6:1.