Реал Мадрид разгроми у дома Еспаньол с 5:0 и продължава похода си към първа титла на Испания от 2008 година насам.

Над всички в състава на Жозе Моуриньо бе Гонсало Игуаин, който вкара два гола, освен това асистира и за още два. Кака пък заби едно попадение и също изработи други две.

Реал поведе в 23-ата минута, когато бранител на гостите подари топката на Месут Йозил, той веднага подаде на Игуаин, който изведе Кристиано Роналдо очи в очи с вратаря Фрасиско Касия и лидерът при голмайсторите в Ла Лига не сгреши.

Резултатът стана 2:0 в 38-ата минута – след няколко бързи подавания Йозил изведе съотборника си в националния отбор на Германия Сами Кедира на стрелкова позиция и с удар по земята Кедира удвои.

Само две минути след почивката Кака отлично намери Гонсало Игуаин зад отбраната на Еспаньол и аржентинецът направи 3:0.

В 66-ата ролите се размениха и Игуаин върна към Кака пред наказателното поле, бразилецът нахлу в пеналта и с диагонален изстрел покачи на 4:0

В 78-ата Кака проби много добре отляво и сервира топката на Гонсало Игуаин, който с удар от десетина метра фиксира крайното 5:0.

Така Реал запази преднината си от 10 точки пред Барселона на върха в класирането, а до края на надпреварата в Примера дивисион остават още 13 кръга.

С поредната си изразителна победа Реал Мадрид увеличи головата си разлика до 85-21 в 25 изиграни шампионатни срещи. Това означава, че от началото на сезона съставът на Жозе Моуриньо бележи средно по 3,4 попадения на мач.