Шампионът Реал Мадрид отново разочарова своите фенове, след като в мач от 4-тия кръг на Примера дивисион загуби с 0:1 гостуването си на Севиля и остана с едва 4 точки, на цели 8 зад Барселона, което още на този ранен етап от шампионата прави каталунците огромни фаворити за титлата.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан“ започна по възможно най-добрия начин за домакините, които още във 2-а минута бяха напред в резултата. След центриране от корнер на Ракитич, нахлулият в наказателното поле Пьотр Троховски бе оставен сам и от около 10 метра засече перфектно топката, за да я изпрати в горния ъгъл на Касияс за 1:0.

В минутите след гола на терена имаше повече битка, груби влизания и спорове, отколкото футбол, а в центъра на събитията бяха Игуаин и Ракитич. На няколко момента двата отбора бяха близо да стигнат и до бой след груби влизания, но страстите все пак бяха успокоени.

Постепенно гостите от Мадрид заиграха по-добре и погледнаха по-често към вратата на Палоп. Гол до края на полувремето обаче не падна, което накара Жозе Моуриньо да направи две смени на почивката. В игра влязоха Лука Модрич и Карим Бензема на местата на Месут Йозил и Анхел ди Мария.

Това явно оказа влияние на играта на „белия балет“, който в началните минути на втората част се втурна в атаки към противниковата врата.

В 52-а минута Модрич беше много близо до първия си гол с екипа на Реал, но страхотният му удар от далечно разстояние удари гредата.

Най-чистото положение пък опропасти Серхио Рамос след час игра. След центрира отляво и лоша намеса на Палоп, топката се озова в Бензема на аутлинията. Французинът я центрира прострелно на по-малко от метър пред вратата, където бе Рамос. Бранителят засече с глава, но вместо да вкара изпрати топката над вратата.

Постепенно натискът на „белия балет“ отслабна, а в същото време домакините организираха доста опасни контра атаки, от които можеха и да вкарат втори гол.

В 80-а минута Роналдо поиска дузпа за единоборство с Алваро Наваро в наказателното поле. Съдията обаче не показа такава, а това бе и последният интересен момент в мача.

Така във временното класиране преди изиграването на повечето мачове от кръга Реал е едва на осмо място с 4 точки от 4 мача и е на цели 8 зад лидера Барселона. Севиля пък е на трета позиция с 8 точки.


Sevilla 1-0 Real Madrid by goalsarena2012