Отборът на Реал Мадрид направи грешна стъпка в първи мач от 1/8 финалите на турнира за Купата на краля. Тимът на Жозе Моуриньо допусна поражение с 1:2 като гост на Селта Виго, като всичко в сблъсъка между двата тима ще се решава в реванша на „Сантяго Бернабеу“.

Въпреки солидния състав, на който разчиташе наставникът на „белите“ Жозе Моуриньо, тимът на Селта бе този, който владееше инициативата през първото полувреме. Домакините обаче направиха няколко пропуска пред вратата на своя противник, като нулевото равенство се запази до почивката. Най-добрата възможност за Реал пропусна Кристиано Роналдо, който не успя да преодолее противниковия страж с далечен удар.

По-добрата игра на Селта се увенча с успех в 56-ата минута. След атака отляво Крон Дели центрира в наказателното поле, където негов съотборник бе в засада. Той обаче ясно показа, че няма намерение да играе с топката, а от втора позиция изскочи Марио Бермехо, който от малък ъгъл откри.

Кристиан Бустос се възползва отлично от грешка в отбраната на „белите“ и с прехвърлящ удар от над 20 метра направи резултата 2:0 в 78-ата минута.

В заключителните минути на срещата футболистите на Реал хвърлиха всичко в предни позиции, което се оказа успешна стратегия. Кристиано Роналдо успя да вкара така важния гол за мадридчани, който запази реални шансовете им за продължаване напред, имайки предвид факта, че реваншът ще бъде на „Бернабеу“.


szólj hozzá: Celta vs Real Madrid 2:1 GOALS HIGHLIGHTS

В другия късен мач от днес Атлетико Мадрид нямаше никакви проблеми срещу Хетафе, побеждавайки с класическото 3:0 на своя „Висенте Калдерон“. Домакините откриха от дузпа след точно изпълнение на Коста в 18-ата минута. Вторият гол дойде едва в 80-ата минута, когато Филипе се разписа, а крайното 3:0 бе оформено отново от Коста, три минути преди края на мача.


szólj hozzá: Atletico Madrid vs Getafe 3:0 GOALS HIGHLIGHT