Реал Мадрид победи с 3:1 Расинг Сантандер на „Ел Сардинеро” в предпоследния мач от 27-ия кръв в испанската Примера Дивисион.

Без своята звезда Кристиано Роналдо и без Кака, който получи почивка от Жозе Моуриньо, „белия балет” стигна до трите точки и запази разликата с водача Барселона от седем точки.

Първото попадение в двубоя падна в 23-та минута, когато Емануел Адебайор се възползва от пас на Месут Йозил и вкара за 1:0. Само 4-ри минути по-късно – в 27-та – Чаби Алонсо подаде на Месут Йозил, а той намери Карим Бензема, който вкара за 2:0.

След почивката домакините имаха възможност да стигнат поне до точката в мача. Първо в 52-та минута Алонсо свали в наказателното поле Джовани и така тимът на Расинг получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Пабло Пинилос, но слабият му удар по земята бе хванат с леко от Икер Касиас.

В 70-та минута Сантандер все пак стигна до гол във вратата на кралския клуб. След добро отиграване Кенеди направи безпомощен Касиас и отбеляза за 1:2. Радостта на домакините трая кратко, тъй като в 75-та минута отново Йозил намери добре Бензема, а французинът с премерен удар вкара за 3:1.

В 84-та минута и играчите на Жозе Моуриньо получиха правото да изпълнят дузпа. Торехон свали Анхел Ди Мария в наказателното поле, а единайсетметровия наказателен удар трябваше да изпълни Адебайор. Нападателят на Того обаче не успя да вкара и така се запази крайното 3:1.

След успеха, Реал Мадрид продължава да е на 2-ро място с актив от 67 точки. Расинг Сантандер пък е на 13-та позиция с 30 точки.
szólj hozzá: Racing Santander 1-3 Real Madr