Реал Мадрид постигна своята 18-а поредна победа във всички турнири, след като се разправи с гостуващия Селта Виго в мач от 14-ия кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ се наложи с 3:0, а Кристиано Роналдо заби и трите гола, за да бъде изравнен рекорда от поредни успехи на кръвния враг Барселона.

Победата беше 11-а поред за столичани в първенството, където те имат преднина от 4 точки (36 срещу 32) пред настоящия шампион Атлетико Мадрид и 5 пред Барса.

ВИДЕО от успеха на европейските клубни шампиони гледайте ТУК!

„Сантиаго Бернабеу“ видя премерено начало на своя тим, който набра скорост постепенно в течение на мача. Първият шанс пред домакините се откри в 11-ата минута, когато Серхио Рамос опита да порази целта с глава, но стреля в аут.

Оттук нататък интензивността в играта на Реал нарастваше с всяка минута и в 17-ата минута Роналдо опита да отбележи с атрактивна странична ножица, която прелетя над целта. Десет минути по-късно отново той шутира с глава след центриране от ъглов удар, но бранител в зелен екип изчисти от голлинията.

Въпреки натиска си Реал откри с доста спорна дузпа, отсъдена от Ундиано Майенко. Централният защитник на Селта Джони за миг постави ръката си върху рамото на Роналдо, докато двамата преследваха дълго подаване в наказателното поле. Португалецът веднага се свлече на тревата, а реферът се подведе и посочи бялата точка. Оттам Кристиано беше безпощаден и отбеляза за 1:0.

Второто полувреме започна с една от редките атаки на Селта, при която защитата пред Икер Касияс не действаше много съсредоточено. Няколко рикошета пратиха топката във Фабиан Ореяна, а най-добрият в редиците на гостите опита да стреля към далечния ъгъл. Шутът му обаче прелетя на сантиметри в аут.

В 62-ата минута вратарят на Селта Серхио Алварес се отчете с чудесно спасяване срещу Гарет Бейл, който изскочи очи в очи срещу него отляво. Уелсецът потърси близкия горен ъгъл със силен шут, който бе избит в корнер.

Три минути по-късно обаче така чаканият втори гол стана факт. Кроос поде атака през центъра и опита да подаде към Роналдо. Бранителите на Селта опитаха да изчистят, но след няколко нелепи изяви топката падна от воле на Роналдо, който прониза долния ляв ъгъл за 2:0.

Той реши всичко в 81-ата минута, когато Марсело свърши по-трудното и премина покрай няколко съперници отляво, тръгна по аутлинията и пусна пред вратарското поле. Кристиано беше на точното място, за да отбелеши 23-ия си шампионатен гол. Малко преди края на мача той беше заменен от Хавиер Ернандес, за да обере овациите на развълнуваните фенове.