Реал Мадрид измъкна трите точки при гостуването на Валядолид от 15-я кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ направи обрат в срещата и в крайна сметка стигна до успеха с 3:2.

Валядолид поведе доста изненадващо в резултата още в 6-та минута, когато Еберт центрира от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид, където топката стигна до Манучо и той отблизо разстреля Касияс.

Реал Мадрид успя бързо да изравни резултата, след като в 12-та минута Кайехон се възползва от грешка на защитата на Валядолид, а след това подаде към Бензема, който отблизо вкара за 1:1.

Кристиано Роналдо стреля опасно в 19-та минута, но вратарят на Валядолид Дани Ернандес се намеси решаващо и спаси.

Валядолид отново излезе напред в резултата в 21-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Реал Мадрид Манучо бе изпуснат от Серхио Рамос и с глава прати топката във вратата на Касияс.

Реал Мадрид имаше надмощие до края на първото полувреме, но Ернандес направи решаващи спасявания, а и играчите на Реал Мадрид пропуснаха отлични положения.

Все пак Реал Мадрид успя да изравни резултата в 44-та минута, когато след двойно подаване между Бензема и Йозил, германецът отблизо не пропусна да се разпише.

През второто полувреме старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо пое риска да извади от игра бековете си Начо и Арбелоа, а в игра се появиха Анхел ди Мария и Лука Модрич. Това повлия на играта на „белия балет“, който тотално контролираше ситуацията на терена.

Серхио Рамос вкара напълно редовен гол в 64-та минута, но попадението не бе зачетено заради несъществуваща засада.

Реал Мадрид поведе в резултата в 71-та минута, когато Месут Йозил стреля от фаул, след което топката срещна напречната греда и влезе във вратата на Валядолид.

В края на мача след удар на Роналдо от фаул топката срещна напречната греда.

Реал Мадрид остава на трета позиция с 32 точки, а Валядолид заема седмо място с 21 точки преди останалите мачове от кръга.


szólj hozzá: Valladolid 1-0 Real Madrid
szólj hozzá: Valladolid 1-1 Real Madrid
szólj hozzá: Valladolid vs Real Madrid 2:1 Manucho
szólj hozzá: Valladolid vs Real Madrid 2:2 Mesut Ozil
szólj hozzá: Valladolid vs Real Madrid 2:3 OZIL FREE KICK