Отборът на Реал Мадрид претърпя пълен крах в битката за титлата в Испания. „Белият балет“ записа равенство 1:1 като гост на Валядолид, с което почти сигурно се лиши от шансa за спечелването на трофея през настоящия сезон.

Това е втори пореден хикс за Реал Мадрид в шампионата, в решаващата фаза, след като допусна такова преди няколко дни срещу Валенсия. Кралският клуб е на третото място в класирането с 84 точки, на четири след лидера Атлетико Мадрид и на една от Барселона.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

Още в началото на отложения мач от 34-я кръг Кристиано Роналдо бе заменен принудително. Португалският футболист получи болки и даде знак да бъде заменен, за да не се стигне до по-сериозна травма. Въпреки това, той остана на пейката и изгледа срещата с Валядолид до нейния край.

В 35-та минута на мача падна и първият гол. Серхио Рамос изпълни прецизен пряк свободен удар и прати топката в горната част на мрежата за 1:0.

След почивката домакините обаче започнаха малко по малко да създават шансове и да поглеждат, макар и много рядко към вратата на Икер Касияс. В 65-та минута Хави Гуера бе много близо до изравнително попадение, но след атрактивна задна ножица, топката мина покрай вратата на Реал Мадрид.

В 85-та минута обаче Валядолид стигна до така очаквания гол. След центриране от корнер, Умберто Осорио засече за 1:1. Това се оказа и последното попадение в срещата.

В последните си две срещи до края на шампионата в Испания, Реал Мадрид ще се изправи срещу Селта Виго и Еспаньол.