Отборът на Реал Мадрид отново си върна втората позиция в Примера дивисион, след като победи с категоричното 3:0 състава на Виляреал в мач от 10-я кръг на испанския шампионат. „Жълтата подводница” не успя да се противопостави по никакъв начин на своя съперник, постигнал седми успех от началото на сезона в първенството. „Белият балет” остава обаче зад лидера Леванте, който малко по-рано се наложи с 3:2 над Реал Сосиедад.

Още през първото полувреме Реал Мадрид реализира три гола. В 6-та минута на срещата, Анхел Ди мария намери Карим Бензема, който реагира мигновено за 1:0. Пет минути по-късно „белият балет” вече водеше с 2:0. Бразилецът Кака получи топката отново от Ди Мария, обърна се, изчака за кратко, за може след това разчетено да прати топката в мрежата на Лопес.

В 31-та минута Реал Мадрид направи контраатака – като по книгите – Марсело-Бензема-Ди Мария и в крайна сметка, записалия преди това две асистенции играч, все пак се разписа за 3:0.

След тези три гола, съставът, воден от Жозе Моуриньо прояви снизхождение и престана да реализира, въпреки че имаше много възможности за това. Виляреал пък не показа нищо обещаващо в този двубой и остава на 16-о място с едва 7 точки. Такъв актив имат още Хетафе и Спортинг Хихон, който от своя страна се наложи с 2:1 над Майорка. Мате Билич и Жоао Виктор след почивката успяха да обърнат резултата и да пратят трите точки в графата на Спортинг. Първият гол в мача реализира Кастро в 17-та минута.