Реал Мадрид пропусна отличен шанс да изпревари големия си конкурент в Испания Барселона и да се доближи на точка до лидера Атлетико Мадрид, след като завърши наравно 1:1 в гостуването си на Атлетик Билбао в мач от 22-рия кръг на Примера дивисион.

"Белия балет" завърши мача с 10 души заради показан директен червен картон на звездата на тима Кристиано Роналдо, който стана жертва на симулация.

През първото полувреме футболът на "Сан Мамес" не бе на особено високо ниво, двата отбора играеха равностойно, но положенията почти липсваха и логично почивката дойде при нулево равенство.

През втората част темпото на игра се повиши, а в 54-а минута Горка Ираисос спаси блестящо удар на Карим Бензема.И той обаче бе безпомощен в 66-а минута, когато Хесе Родригес откри резултата в полза на "белия балет". Младият голаджия на Реал бе изведен с отличен шанс от Кристиано Роналдо и много майсторски с шпагат от трудна позиция засече, за да реализира първия гол в двубоя.

Отговорът на Атлетик обаче не закъсня и в 74-а минута резултатът вече бе изравнен. В голмайстор се превърна Ибай Гомес, който бе влязъл в игра секунди по-рано. След центриране, Серхио Рамос изчисти топката, но тя попадна на крака на Гомес, който с впечатляващо воле по диагонала вкара в десния ъгъл на вратата на Диего Лопес.

Лошите новини за Реал продължиха като 2 минути по-късно Кристиано Роналдо бе изгонен с директен червен картон. Португалецът претендираше, че Карлос Гурпеги е играл с ръка в наказателното поле, което доведе до разгорещен разговор между двамата. Роналдо леко чукна своя съперник по главата, а той използва възможността и се строполи покосен на земята. Съдията обаче се хвана на въдицата и даде червен картон на суперзвездата на Реал.

Така "белия балет" доигра двубоя с 10 души. Атлетик опита натиск, за да стигне до втори гол, но това не се случи и двата отбора поделиха по една точка.

В класирането Реал е на трето място с 54 точки, колкото има и Барселона, и на 3 зад лидера Атлетико. Атлетик Билбао пък е на четвърта позиция с 43 точки.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!