Реал Мадрид се наложи с 2:1 над Барселона на „Сантяго Бернабеу“ и спечели Суперкупата на Испания, благодарение на повече голове на чужд терен. Първият мач на „Ноу Камп“ завърши 3:2 в полза на каталунците, но двете попадения на „белия балет“ там им донесоха крайния успех. Това е и първа победа на Реал в Ел Класико на собствения стадион от четири години насам.

Двата състава направиха всичко интересно през първото полувреме, и макар през второто също да имаше достатъчно положения за много по-солиден резултат, за вторите 45 минути не се стигна до повече попадения.

Дебют за двата отбора направиха новите им скъпоструващи попълнения. През второто полувреме за Барселона се появи Алекс Сонг, а малко по-късно Жозе Моуриньо пусна Лука Модрич за Реал.

Домакините стартираха изключително мощно, и още в 11-та минута Гонсало Игуаин се възползва от груба грешка в защитата на Барселона, влезе в пеналта през центъра, и от точката на дузпата бе точен за 1:0.

ВИДЕО: Реал е супершампион на Испания, най-после бутна Барселона

източник: Reuters

Гостите направиха втора невероятна грешка в 19-та минута, когато Жерар Пике изпусна Кристиано Роналдо. Португалецът първо се забави малко, докато укроти топката, но след това с мощен удар я прати във вратата от 12 метра, и даде двойна преднина на Реал.

В 24-та минута „кралският клуб“ можеше да сложи сериозна удивителна на спора, когато след центриране от пряк свободен удар Пепе вкара с глава, но арбитърът Антонио Мигел Лахос не зачете попадение заради фаул в атака.

Решителен миг дойде в 28-та минута. Тогава Адриано бе изгонен за нарушение срещу Роналдо, и остави Барселона да играе повече от час с човек по-малко. Въпреки това каталунският гранд не се отказа, и в последните секунди от редовните 45 за първото полувреме, Лионел Меси изпълни страхотно един пряк свободен удар, и намали за 2:1.

ВИДЕО: Реал е супершампион на Испания, най-после бутна Барселона

източник: Reuters

След почивката, Барса установи владение върху топката, и дълго разиграваше, докато стигне до някаква опасност пред Икер Касияс. Капитанът и вратар на Реал от своя страна обаче бе непоколебим, и се изяви на ниво в ситуациите, в които гостите намираха рамката му. Едно от най-опасните положения пред него дойде в 62-та минута, след отличен извеждащ пас към Педро, но Касияс се вложи докрай, за да отрази.

В 80-та минута Игуаин пропусна страхотен шанс до голяма степен да реши нещата, но подцени малко ситуацията, и удари греда, вместо да прати топката зад Виктор Валдес. В последните минути от двубоя, Лионел Меси опита от своята магия, за да реализира попадение, което щеше да донесе трофея за неговия тим, но Барселона така и не успя да настрой мерника си, за да покоси Реал на негов терен.

ВИДЕО: Реал е супершампион на Испания, най-после бутна Барселона

източник: Reuters

Миналогодишният носител на Суперкупата Барселона бе принуден накрая да предаде трофея в ръцете на вечния враг, а Реал Мадрид, след кошмарния старт на сезона, малко се реваншира пред феновете си, с обещания за още купи до края на годината.