Реал Мадрид се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля, след като в реванша победи Малага с 1:0 на „Сантяго Бернабеу“ и така с общ резултат 4:2 отстрани своя съперник и си осигури два мача срещу Барселона в следващия етап на турнира.

Каталунците имат протоколен мач реванш срещу Осасуна в четвъртък, но след 4:0 в първия двубой само чудо може да ги изхвърли от надпреварата.

Двубоят в Мадрид премина в превъзходство на „белия балет“ през почти всички 90 минути, но футболистите на Жозе Моуриньо направиха доста пропуски и изпуснаха да запишат по-убедителна победа. Единственият гол бе дело на влезлия като резерва Карим Бензема. Французинът замени Гонсало Игуаин в 69-а минута, а само 3 минути по-късно бе в прегръдките на съотборниците си, след като оползотвори пас на Месут Йозил. Голяма вина за попадението имаше и вратарят Кабалеро, който изпусна топката между краката си.

Реал завърши мачът с човек по-малко, тъй като в 88-а минута Алваро Арбелоа получи втори жълт картон за удар с лакът срещу Монреал.

Така очакваните два сблъсъка в Ел Класико ще бъдат съвсем скоро – на 18 януари на „Сантяго Бернабеу“ и на 25 януари на „Ноу Камп“.