Реал Мадрид победи Милан с 2:0 в супердербито на груповата фаза в Шампионската лига, противопоставящо най-титулуваните клубове в Европа. В другия мач от група G Аякс успя да вземе ценен успех с 2:1 срещу Оксер, като мачът ще се запомни и с три червени картона.

„Белият балет” на Моуриньо показа, че в момента е поне класа над миланския гранд и не срещна никакви проблеми с взимането на трите точки.

На „Сантяго Бернабеу” Реал нанесе удара си в рамките на две минути – между 13-та и 14-та, когато паднаха и двата гола.

В 13-та минута Кристиано Роналдо откри резултата. Португалецът стреля от пряк свободен удар точно пред наказателното поле. Снарядът му мина през стената на Милан и влезе във вратата на Амелия.

Още в следващата атака, Роналдо подаде към Месут Йозил, който без да се колебае стреля към вратата. За негов късмет, топката срещна тялото на Бонера, заблуди Амелия и влезе във вратата му за 2:0.

До края на полувремето домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, но до нов гол не се стигна.

„Белият балет” изигра втората част съвсем уверено, като отново бе по-добрият отбор на терена и можеше да стигне до нови голове. В защита испанците свършиха работата си перфектно и не позволиха опасности пред вратата на Касияс.

На „Амстердам Арена” резултатът бе открит още в 7-та минута, когато Деми Де Зеув бе точен с удар в горния ъгъл от границата на наказателното поле.

В края на полувремето холандският гранд удвои преднината си. Мунир Ел Хамдауи изведе в отлична позиция Луис Суарес, който с удар под тялото на Оливиер Сорин вкара за 2:0.

В 55-та минута Андре Ойер остави Аякс с човек по-малко заради грубо нарушение. От изпълнения пряк свободен удар пък Валтер Бирса намали пасива на Оксер.

5 минути преди края на мача Олиех възстанови численото равенство на терена, след като получи втори жълт картон, а в самия край на мача Минот си заслужи директен червен картон и така Оксер завърши с 9 души.

В класирането Реал Мадрид е твърдо на първо място с пълен актив от 9 точки. Втората позиция делят Аякс и Милан с по 4 точки, докато Оксер е без точков актив.