Реал Мадрид поне временно зае място в четворката на Примера дивисион, след победата си над Селта с 2:0 в среща от осмия кръг на Примера дивисион. Кристиано Роналдо също, може би за кратко, оглави еднолично голмайсторската листа, с едно попадение повече от конкурентите си Лионел Меси и Радамел Фалкао.

Реал доминираше през всичките 90 минути на своя „Сантяго Бернабеу“, като не позволи да се усети липсата на контузените Марсело, Фабио Коентрао и Алваро Арбелоа. Въпреки проблемите си също от мачовете за националния отбор, Гонсало Игуаин бе титуляр, а Карим Бензема се появи като резерва.

Именно Игуаин откри резултата, в 11-та минута, със страхотно попадение. Аржентинският нападател по-скоро се опита да центрира отляво, но ударът му придоби фантастична парабола, и мина между ръцете на Серхио Алварес, и напречната му греда, и влетя във вратата за 1:0.

Останалите по-интересни неща пред вратата на Селта бяха дело предимно на Роналдо, като португалецът удари греда в 38-та минута, а 30 минути по-късно се и разписа.

Това стана от дузпа, отсъдена за фаул на Густаво Кабрал срещу Месут Йозил. Кристиано Роналдо застана зад бялата точка, и не сгреши, за да даде по-комфортна преднина за Реал.

Икер Касияс също направи нужното, за да осигури успеха на домакините, спасявайки удари на Марио Бермехо и Енрике Де Лукас в последните десетина минути от двубоя. Чу-Юнг Парк също затрудни испанският страж, но Касияс демонстрира класата си в опасните мигове.

Реал Мадрид е с 14 точки до момента, на плаващата четвърта позиция, и на пет точки зад Барселона, преди лидерът да изиграе своя мач от кръга като гост на Депортиво Ла Коруня. Селта си остана с девет точки в актива си, и преди останалите срещи е на 13-то място.


szólj hozzá: Real Madrid vs Celta Vigo 2:0 GOALS HIGHLIGHT