Еспаньол трябваше да чака до самия край, за да стигне до 2:2 на свой терен срещу столичния Райо Валекано в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. Каталунците поведоха чрез Кристиан Стуани, но впоследствие Диего Колото трябваше да спасява точката след попадения на Яго Фалке и Ларивей.

Още в 3-ата минута уругвайският нападател на Еспаньол успя да открие, като голямата заслуга бе на Пици, който проби до аутлинията и му сервира кълбото във вратарското поле. Стуани се хвърли на шпагат и засече топката в мрежата – 1:0.

Успокоени от ранния гол домакините видимо отстъпиха инициативата, което позволи на мадридчани да наберат увереност. Две минути преди паузата грешка при изнасянето на топката позволи на Алберто Буено да отнеме пред наказателното поле и да нахлуе в него. Там той върна назад към Фалке, който с безпощаден шут под лявата скоба изравни.

Отпускането в редиците на Еспаньол доведе до пълен обрат в 50-ата минута. Мартинес изсипа топката към наказателното поле, където вратарят на Еспаньол не се разбра със защитата пред себе си, а Хоакин Ларивей се извиси и с глава го прехвърли за 1:2.

Все пак домакините намериха сили да избегнат поражението. В 88-ата минута Ланзароте центриран от корнер във вратарското поле, а Колото си проби път през купа от играчи, за да отбележи с глава.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Равенството не промени позициите в класирането на нито един от двата отбора – Еспаньол е 9-и с 41 точки, докато Райо окупира 12-ото място с 4 по-малко.