Благодарение на своя защитник Пепе Реал Мадрид успя да изтръгне изключително важна победа с 1:0 като гост на Еспаньол и по този начин приключи първия полусезон в Ла Лига само на три точки зад лидерите Барселона и Атлетико Мадрид. Тимът на Карло Анчелоти се възползва по най-добрия начин от нулевото равенство помежду им от петък вечер и вече изглежда като далеч по-сериозен претендент за титлата след изиграни 19 кръга.

„Лос бланкос“ бяха наясно със значението на двубоя и определено изненадаха съперника си с крайно офанзивен подход. Столичани заложиха на цели четирима атакуващи футболисти в предни позиции, където Анхел Ди Мария и Гарет Бейл играха като чисти крила, а Кристиано Роналдо и Карим Бензема сменяха местата си на върха на атаката.

Тимът на Хавиер Агире обаче не се стресна от звездния състав на противника и използва страхотната атмосфера на „Корнея Ел Прат“, за да влезе силно в мача. Още в 4-ата минута Кристиан Стуани можеше да огорчи Диего Лопес, но шутът на уругваеца премина опасно близо покрая лявата греда.

Реал отвърна малко по-късно чрез Бензема, който укроти топката в наказателното поле, но изпълнението му прелетя на косъм встрани от целта.

В 14-ата минута Виктор Санчес скочи най-високо при центриране от корнер, ала изстрелът му с глава премина на сантиметри от левия стълб.

С напредването на двубоя Реал все по-явно започна да диктува  темпото и в 20-ата минута Бензема по чудесен начин намери Роналдо в наказателното поле, но португалецът се забави и защитата на домакините му отне топката. Анхел Ди Мария опита добавка, която обаче бе неуспешна и сложи началото на контраатака за Еспаньол, но Джон Кордоба не успя да я завърши с точен изстрел.

Роналдо продължи да тормози вратаря Кико Касия от почти всяка удобна ситуация, но към края на полувремето Ди Мария пропиля най-доброто положение за Реал. Лука Модрич изведе аржентинеца сам отляво в пеналта, но последният реши да подава и пусна топката зад гърба на нахлуващите Бензема и Бейл.

Почивката дойде тъкмо навреме за каталунците, които определено се задъхваха. Нещата обаче не се промениха през второто полувреме и в 55-ата минута Реал заслужено поведе. Лука Модрич центрира перфектно от пряк свободен удар и насочи кълбото пред вратарското поле, където Пепе връхлетя и с глава разстреля вратаря.

В следващите десетина минути Еспаньол беше в пълен шок и единствено шансът ги покри в 66-ата минута. Тогава Роналдо блесна с изключителен индивидуален рейд, в края на който стреля мощно от границата на пеналта, но за малко се размина с целта.

В 82-ата минута португалецът бе изведен сам срещу Касия, ала стражът на домакините направи удивително спасяване и с една ръка боксира тежкия шут на Кристиано над вратата.

Вратарят на Еспаньол блесна още веднъж в заключителните секунди, когато Бензема се оказа сам срещу него и стреля по тревата. Касия обаче отказа французина в опита му да отбележи стотния си гол за Реал, а Кристиано се провали чудовищно в добавката, като не уцели празната врата.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

По този начин „белия балет“ остана трети в Примера дивисион, но с 47 точки в актива си, докато Барса и Атлетико имат по 50. Еспаньол записа трета поредна загуба в първенството и е 11-и с 22 точки, на 6 над опасната зона.