Испания постигна изключително важна победа с 1:0 при гостуването на Франция на „Парк де Пренс“. По този начин „ла фурия“ оглави класирането в групата.

Испания започна силно срещата и в 5-та минута след изключителна комбинация между Андрес Иниеста и Начо Монреал топката стигна до Шави Ернандес, който стреля, но над вратата в аут.

Франция отговори с бърза контраатака в 15-та минута, когато Жале подаде към Бензема, който шутира, но над напречната греда в аут.

Испания имаше претенции за дузпа в 31-та минута, когато Уго Лорис спъна Педро Родригес в наказателното поле на Франция, но съдията Виктор Касай подмина ситуацията. Три минути по-късно защитник на „петлите“ игра с ръка в наказателното поле, но Касай не видя да има умисъл в отиграването на играча на домакините.

Най-чистото положение за Франция през първото полувреме бе в 38-та минута, когато Рибери излезе сам срещу Валдес и стреля, но вратарят на Испания спаси.

Единственото попадение в срещата падна в 58-та минута, когато Начо Монреал нахлу в наказателното поле на Франция и намери Педро, който почти на празна врата не пропусна да вкара, въпреки опитите на паднали Лорис да спаси удара му.

В 64-та минута Бензема подаде към Матуиди, който стреля, но Валдес спаси. Франция бе близо до това да изравни резултата в 75-та минута, когато пред Рафаел Варан се откри добра възможност, но ударът му с глава бе неточен.

Франция завърши мача с човек по-малко, след като Погба бе изгонен в 78-та минута за грубо влизане в краката на Шави Ернандес. Виктор Касай показа два жълти картона за две минути на френския футболист.


szólj hozzá: Kassai kiállítja Pogbát

До края на срещата Виктор Валдес на два пъти отрази опасности пред своята врата, докато Серхио Бускетс пропусна да затвърди победата на Испания в 90-та минута.

Така Испания оглави класирането в група I с 11 точки, докато Франция остана на втора позиция с 10.

Класиране в група I:

1. Испания 11 точки

2. Франция 10

3. Грузия 4

4. Беларус 3

5. Финландия 2


szólj hozzá: France vs Spain 0.1 Pedro