Реал Мадрид постигна много трудна победа с 2:1 като гост на Леванте в последен мач от 11-тия кръг на Примера дивисион. В герой за „белия балет“ се превърна младока Алваро Мората, който влезе в игра в края на мача и с гола си донесе победата за своя отбор.

Условията за игра във Валенсия бяха много тежки като непрестанно валеше дъжд, а теренът на „Суидад де Валенсия“ бе подгизнал и локвите пречеха много на действията на двата отбора.

Кристиано Роналдо не започна много добре мача, след като още във 2-а минута получи удар с лакът от Давид Наваро, който му отвори аркада и близо 5 минути португалецът получаваше медицинска помощ, след което се върна на терена с превръзка.

В началото на мача играчите на Реал опитаха няколко пробива към вратата на Леванте, но осъзнаха, че заради локвите това е невъзможно. Те успяха да се приспособят по-бързо към условията и с повече директни пасове да стигат до наказателното поле на съперника си.

В 21-а минута топката бе центрирана, Давид Наваро изчисти с глава, но за негово нещастие тя попадна в останалия сам Роналдо, който си я спря с коляно и с мощен удар с воле майсторски вкара за 1:0.

До края на полувремето Реал продължи да бъде по-активният отбор, но тежките условия не позволиха на нито един от двата отбора да стигнат до опасно положение.

На почивката на мястото на Роналдо в игра влезе Раул Албиол. Леванте започна втората част по-добре, но в рамките на няколко минути Реал изпусна страхотни възможности за втори гол. В 57-а минута Пепе засече с глава центриране, но топката удари гредата. Само 3 минути след това при центриране от корнер в наказателното поле на Леванте се получи разбъркване, а Серхио Рамос с гръб към вратата от около 2 метра игра с пета, топката рикошира и удари напречната греда, след което като по чудо не попадна във вратата.

На фона на това изненадващо домакините успяха да изравнят при една от малкото си добри атаки. В 62-а минута голът реализира влезлият като резерва Анхел Родригес. Баркеро центрира остро, Обафеми Мартинс с едно докосване подаде към Анхел, той преодоля Пепе и технично стреля над тялото на Касияс. При паса към голмайстора останаха съмнения за засада, но такава не бе отсъдена.

Моуриньо реагира като вкара в игра Кака, а този ход даде резултат на секундата. Бразилецът пое една топка и перфектно изведе в коридор Кайехон, който бе фаулиран от Давид Наваро на границата на наказателното поле. Съдията Сесар Мунис Фернандес обаче грешно отсъди дузпа. Зад топката застана Шаби Алонсо, чийто удар бе спасен от Мунуа и резултатът се запази равен.

В 83-а минута Алваро Мората влезе в игра на мястото на Месут Йозил, а само минута по-късно младокът бе в прегръдките на своите съотборници, след като вкара победния гол. Нападателят засече леко с глава центриране на Шаби, а докосването му бе достатъчно да обърка Мунуа и топката да влезе в неговата врата.

До края на мача Касияс се намеси отлично, след като Мартинс излезе сам срещу него, но вратарят на Реал не позволи да допусне втори гол и така „белия балет“ победи с 2:1.

В класирането Реал остава на трето място с 23 точки, на 8 зад лидера Барселона. Хетафе е на 13-а позиция с 13 точки.