Милан почти изхвърли Барселона на осминафиналите в Шампионската лига. „Росонерите“ спечелиха първия сблъсък с 2:0 на „Сан Сиро“ и взеха страхотна преднина преди реванша в Испания на 12-ти март. Попаденията за домакините бяха дело на Кевин Принс Боатенг и Съли Мунтари.

Селекцията на Масимилиано Алегри се справи по-добре в тактическото надиграване, в което премина почти целия мач в Италия. От другата страна, играта на каталунците не се получи, а те не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред вратата на Кристиан Абиати. Много слаб мач записа и звездата на гостите Лионел Меси.

ВИДЕО: Милан почти изхвърли Барселона от Шампионската лига!

източник: Reuters

В състава на Милан имаше пет промени в сравнение с тима, който излезе срещу Парма миналата седмица. Марио Балотели не можеше да играе срещу каталунците, тъй като вече игра за Манчестър Сити в турнира по-рано през сезона. Навреме за двубоя обаче се възстанови Стефан Ел Шаарауи.

ВИДЕО: Милан почти изхвърли Барселона от Шампионската лига!

източник: Reuters

За Барселона пък Андрес Иниеста, Шави Ернандес и Карлес Пуйол бяха на линия, след като пропуснаха сблъсъка с Гранада през уикенда.

Двубоят започна с очаквано дълго владеене на топката от страна на гостите, които обаче не можеха да стигнат до по-сериозно положение. Домакините пък разчитаха на бързината на Ел Шаарауи в контраатаките.

Именно при една такава ситуация в 16-ата минута Шаарауи успя да се измъкне след добро извеждащо подаване, но си поведе топката прекалено силно и тя бе избита в корнер. На повторенията се видя обаче, че нападателят се е намирал в положение на засада. При изпълнения ъглов удар, топката отиде в Боатенг, който с удар без подготовка в наказателното поле прати топката на сантиметри от гредата.

Малко преди това пък Филип Мексес игра с ръка в наказателното поле на Милан, но при центрирането на Дани Алвеш бе свирена засада.

До края на полувремето и двата отбора не можаха да създадат чисто голово положение пред противниковата врата, като Барселона продължи да има предимство в притежанието на топката, а контрите на Милан така и не се получаваха.

Второто полувреме започна по същия начин, по който завърши и първото, но Милан направи своя удар в 57-та минута. Домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар леко вляво по нападението. Констант чукна топката към Рикардо Монтоливо, който стреля силно, след рикошет топката се удари в ръката на Кристиан Сапата, след което спря на границата на наказателното поле, където Боатенг я засече за 1:0 в полза на „росонерите“.

ВИДЕО: Милан почти изхвърли Барселона от Шампионската лига!

източник: Reuters

Малко след попадението, Барса извърши и първата си смяна, Алексис Санчес се появи в игра на мястото на Сеск Фабрегас.

След инкасирания гол, играта на гостите стана по-припряна, а пасовете на каталунците съвсем започнаха да не се получават. Зачестиха и здравите единоборства между футболистите на двата тима.

Най-опасната ситуация за Барса дойде в 76-та минута, когато Андрес Иниеста реши да стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай страничния стълб на Кристиан Абиати. Малко по-късно и Шави имаше възможност да стреля от пряк свободен удар от удобна позиция, но прати топката над напречната греда.

Милан удари за втори път в 81-та минута. След страхотна бърза атака, М'бае Нианг се пребори с Карлес Пуйол, след което подаде към Шаарауи в наказателното поле, който продължи към Съли Мунтари, а последният с плътен удар от въздуха вкара за 2:0. С което оформи и крайния резултат.

ВИДЕО: Милан почти изхвърли Барселона от Шампионската лига!

източник: Reuters

Съставите:

Милан:

Абиати, Мексес, Сапата, Абате, Мунтари, Боатенг, Монтоливо, Констант, Амброзини, Пацини (75' Нианг), Шаарауи (88' Траоре)

Барселона:

Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол (88' Масчерано), Алба, Фабрегас (62' Санчес), Ернандес, Иниеста, Бускетс, Меси, Родригес