Барселона победи много трудно Осасуна с 2:1 в мач от втория кръг на Примера дивисион, а отново Лионел Меси бе големият герой за Барселона, след като вкара два късни гола, за да донесе трите точки за своя отбор.

Мачът в Памплона бе изключително тежък за испанския гранд, който в големи периоди от него бе надиграван от домакините и само геният на Меси го спаси от издънка, която никак нямаше да е незаслужена.

Резултатът бе открит в 17-а минута, когато Лама намери пространство отляво, проби по крилото и центрира към далечната греда, където Хосеба Йоренте чукна топката във вратата за 1:0.

След гола Осасуна продължи да играе вдъхновено и да се надиграва с каталунците, а до края на полувремето нов гол не падна.

След подновяването на играта домакините пропуснаха няколко изгодни положения, с които можеха дори да удвоят преднината си. В същото време футболистите на Осасуна се движеха отлично в защита и сякаш бяха построили стена срещу опитите на Барса в атака.

Тази стена обаче се пропука 15 минути преди края на мача, когато след голям карамбол в наказателното поле топката стигна до Меси, който протегна крак и успя да засече леко, но точно и да я прати в долния ляв ъгъл ъгъл.

Малко след това Осасуна остана и с човек по-малко заради червен картон на Пакси Пунял. Победното попадение не закъсня и в 80-а минута Жорди Алба намери с прецизен пас Меси, който от границата на наказателното поле от движение засече перфектно топката и отново я прати в долния ляв ъгъл, за да донесе победата на своя отбор.

В класирането Барса излезе на първо място с 6 точки, а Осасуна вече има 2 загуби от 2 мача и е с нулев актив.