След 2 месеца пауза заради контузия, Лионел Меси се завърна на терена...и то как! Барселона победи Хетафе с 4:0 в мач за Купата на Краля, а аржентинецът се появи в игра в 64-та минута и за по-малко от 30 минути на терена вкара два гола.

Барселона изигра мача в съвсем спокойно темпо, което обаче, особено след включването на Меси, бе достатъчно, за да могат каталунците да решат всичко в сблъсъка преди реванша.

Резултатът на "Камп Ноу" бе открит още в 8-та минута, когато Педро центрира за Сеск Фабрегас, който класно с глава заби топката в ъгъла за 1:0.

Други голове през първата част не паднаха, а Хетафе дори имаше няколко добри положения, които обаче бяха спасени от Хосе Пинто.

В 61-та минута Барса получи заслужена дузпа заради нарушение на Валера срещу Педро в наказателното поле. Зад топката застана Фабрегас, който с мощен удар вкара втория си гол в мача, въпреки че вратарят Кодина усети ъгъла на неговия удар.

Веднага след това "Камп Ноу" избухна, защото на терена се завърна големия любимец Лео Меси. В първите си минути на терена аржентинецът сякаш играеше по-леко и се пазеше, но не му трябваше много време за приспособяване.

В 90-та минута Серхио Бускетс изведе с добър пас Мартин Монтоя, но бранителят не успя да си поеме добре топката. Тя обаче попадна на крака на Меси, който спокойно я чукна във вратата за 3:0.

Това обаче не бе всичко за Меси. В третата минута на добавеното време суперзвездата на световния футбол направи страхотен пробив отдясно, премина като на парад през няколко играчи на Хетафе, след което с точен удар вкара втория си гол в мача, с който оформи и крайното 4:0.

Реваншът, който ще бъде протоколен, ще се изиграе на 16 януари.

В друг мач от турнира, Сантандер и Алмерия завършиха 1:1 и ще решават всичко във втория мач помежду си.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!