Лионел Меси отбеляза два гола при победата на Барселона с 3:1 срещу Милан в мач от група Н на Шампионската лига, който се игра на „Камп Ноу”. По този начин каталунците се класираха за осминафиналите на турнира. Меси от своя страна спря негативната серия от три мача без да е вкарал гол и отбеляза две попадения в срещата.

ПОБЕДАТА НА БАРСЕЛОНА НАД МИЛАН ВИЖТЕ ТУК!

Барселона тотално надигра Милан, а това бе най-малкото, с което „росонерите” се отърваха с оглед пропуските на каталунците и спасяванията на Кристиан Абиати.

Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино отново извади от групата за мача Карлес Пуйол, а като двойка централни защитници започнаха Жерар Пике и Хавиер Масчерано.

Барселона започна спокойно мача и постепенно овладя центъра на терена и започна да контролира топката. Освен това каталунците увеличиха и натиска си.

Барселона получи правото да изпълни дузпа, след като в 28-та минута Абате задържа за фланелката откъсващия се Неймар и го събори в наказателното поле на Милан. Съдията Милорад Мазич посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран по безкомпромисен начин от Лионел Меси, който прати топката в центъра на вратата.

Барселона удвои своята преднина в 40-та минута, когато Шави центрира от фаул в наказателното поле на Милан, където Серхио Бускетс засече топката с глава и я прати във вратата на Абиати.

Милан успя да върне интригата в мача в 45-та минута, когато Рикардо Кака направи добър пробив през зоната на Даниел Алвеш, след което центрира прострелно в наказателното поле на Барселона, където Жерар Пике отклони топката във вратата на Виктор Валдес.

В началото на второто полувреме треньорът на Милан Масимилиано Алегри смени Робиньо, а на негово място в игра се появи Марио Балотели, който раздвижи играта в атака на „росонерите”. В 50-та минута Балотели направи добър пробив и стреля, но Виктор Валдес спаси.

Андрес Иниеста отигра много добре една ситуация в 60-та минута и накара Кристиан Абиати да се разтяга и да избива топката в корнер.

Алексис Санчес получи жълт картон в 62-та минута на мача и заради натрупани картони ще пропусне гостуването на Аякс в Амстердам.

Неймар изигра много силен мач. В 73-та минута бразилецът навърза трима футболисти на Милан, като нахлу в наказателното поле на италианския отбор, след което остана сам на точката на дузпата, но стреля много неточно в аут.

Херардо Мартино смени в 78-та минута Андрес Иниеста и в игра се появи Франсеск Фабрегас.

Барселона уби интригата в мача в 82-та минута, когато Франсеск Фабрегас направи двойно подаване с Лионел Меси, аржентинецът бе изведен сам срещу Кристиан Абиати и с удар под напречната греда вкара за 3:1.

До края на мача Тата Мартино смени Неймар и Шави Ернандес, а в игра влязоха Педро Родригес и Алекс Сонг.

Със спечелените три точки Барселона събра актив от 10 и си осигури класиране за следващата фаза на Шампионската лига.

В другия мач от групата Аякс надделя с минималното 1:0 срещу Селтик и записа първа победа в групата.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА АЯКС НАД СЕЛТИК ВИЖТЕ ТУК!

Единственото попадение за холандския гранд реализира Ласе Шьоне в 51-та минута.

Така на 26-и ноември Аякс приема Барселона, докато Милан гостува на Селтик.

Класиране в група Н:

1. Барселона 10 точки

2. Милан 5

3. Аякс 4

4. Селтик 3