Страхотната игра на Гонсало Игуаин бе ключова за успешния старт на Аржентина в квалификациите за Световното в Бразилия през 2014-а. „Гаучосите” победиха Чили с 4:1 на „Естадио Монументал”, а нападателят на Реал Мадрид реализира хеттрик и асистира за четвъртото попадение, което пък бе дело на Лео Меси, който по този начин прекъсна дългата си суха без гол за националния отбор.

Двубоят бе първи официален за Алехандро Сабела начело на Аржентина, заради което очакванията от публиката на „Монументал” бяха големи и те не бяха разочаровани. След само 7 минути Анхел ди Мария подаде перфектно към своя съотборник в Реал Игуаин, който без проблеми откри резултата.

В 26-а минута Меси се възползва от извеждащ пас на Игуаин и удвои преднината на „гаучосите”. 7 минути след подновяването на играта през втората част пък нападателят на Реал вкара втория си гол в мача за 3:0. Матиас Фернандес вкара почетен гол за Чили в 60-а минута, но 3 по-късно двойно подаване между Меси и Игуаин доведе до крайното 4:1.

В сряда Аржентина ще гостува в Каракас на Венецуела, а Чили ще се надява на победа у дома срещу Перу.

В останалите мачове от квалификациите, Уругай победи Боливия с 4:2, Еквадор надигра Венецуела с 2:0, а със същия резултат Перу се справи с Парагвай.