Аржентинското чудо Лионел Меси не спира да изумява света, поставяйки рекорд след рекорд за клубния си тим Барселона. Меси записа името си със златни букви в историята на каталунския гранд, след като се изкачи на върха във вечната голмайсторска класация на тима от „Камп Ноу“.

Меси реализира хеттрик при победата с 5:3 над Гранада в мач от 29-ия кръг на Примера дивисион. С нови те си три попадения, аржентинецът счупи 60-годишен рекорд по отбелязани голове за клуба от „Камп Ноу“. Хеттрикът пък бе под номер 8 за нападателя през настоящия сезон.

До момента, рекордът, който се смяташе за „вечен“ се държеше от легендарния Сесар Родригес, който в периода 1942 – 1955 година реализира 232 гола в 314 участия.

24-годишният трикратен носител на Златната топка – Меси изравни постижението с първия си гол в срещата, който дойде в 17-ата минута, а с него резултатът бе направен 2:0. Аржентинецът се възползва от пас на Исаак Куенка, за да реализира. В 68-ата минута, рекордът на Родригес вече е история, когато Меси вкара нов гол. Четири минути преди края на мача аржентинецът оформи своя хеттрик и пети гол за Барселона.

Резултатът в мача бе открит още в 4-ата минута от Шави Ернандес. Последва първия гол на Меси, но в началото на втората част, домакините изненадващо допуснаха изравняване до 2:2. Първо Манис намали, а Сикрейра в 62-ата минута направи 2:2 след точно изпълнена дузпа.

Пет минути по-късно геният на Меси отново блесна, да да даде нова преднина на своя тим. Осем минути преди края на мача Тейо вкара за 4:2, след като удар на Меси бе избит от вратаря, а младият нападател не сгреши с премерен удар от около 13 метра. Аржентинецът обаче се реваншира с гол четири минути по-късно, когато оформи своя хеттрик за 5:2.

В предпоследната минута на двубоя гостите от Гранада стигнаха до нова дузпа, след като Дани Алвеш игра с ръка в наказателното поле. Главният рефер показа и втори жълт картон на бранителя, който трябваше да напусне терена. От 11-те метра, Сикейра показа здрави нерви, реализирайки хладнокръвно, за да оформи крайното 5:3 в полза на Барселона.

С поредните си голове тази вечер, Лионел Меси е лидер и в голмайсторката класация на Примера дивисион до момента. Аржентинецът изпревари с две попадения Кристиано Роналдо и вече има 34 на сметката си.

Така Барселона скъси преднината на Реал на пет точки поне до утре, когато „белите“ излизат срещу тима на Виляреал. В първи мач от кръга Осасуна и Хетафе не успяха да излъчат победител, завършвайки при 0:0.


szólj hozzá: Barca vs Granada 5:3 ALL GOALS