Звездата на Барселона Лионел Меси смята, че тимът трябва да спечели титла на Испания, в името на починалия Тито Виланова. Аржентинският футболист счита, че това е идеалният начин, за да се почете името на бившия наставник на каталунците.

Тито Виланова, който спечели шампионската титла в единствения си сезон начело на тима, почина на 25 април след дълга битка с рака.

„Тито би харесал, ако спечелим първенството, след всичко което се случи през тази година”, заяви Лионел Меси.

Барселона има реалния шанс да спечели Ла Лига, след като Атлетико Мадрид позволи на каталунците да останат в битката. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на „Ноу Камп” в събота (17 май), като именно този мач ще реши победителя в Испания.

Атлетико Мадрид е на първо място в класирането с 89 точки, с три повече от Барселона, което означава, че и равен е достатъчен за „дюшекчиите”, за да триумфират за първи път от 1996 година насам. Победа за Барселона обаче би донесла титлата на каталунците, след като двата тима направиха равен в Мадрид в първия мач помежду си.

Лионел Меси все още вярва, че клубът има втори шанс за първото място. Провалът би означавал, че Барселона ще завърши годината без трофей, за първи път от седем години насам.

„Мисля, че Ла Лига е много важен шампионат, защото той представя работата, която сме свършили през цялата година. Имахме много трудна година, ще бъде трудно. Ако спечелим титлата, ще бъде много добре за нас. Дали победата ще спаси сезона ни? Не знам. Но със сигурност е много важна титла”, коментира Лионел Меси.