Треньорът на Барселона Херардо Мартино защити своята суперзвезда Лионел Меси от критиките, с които аржентинецът бе засипан след отпадането в 1/4-финалите на Шампионската лига.

Най-резултатният играч в историята на каталунците се представи доста безлично в реванша срещу Атлетико Мадрид, който неговият тим загуби с 0:1 в сряда.

„Толкова е трудно да бъдеш Меси в този живот и да играеш такъв футбол”, изтъкна Мартино на пресконференцията преди шампионатния мач с Гранада през уикенда. „Всичко е толкова нечестно. Той получава толкова много комплименти от играчи, които са решаващи за своите отбори, но трябва да понася тази смяна на настроенията. Когато той не играе толкова добре, колкото всички очакват от него, винаги е критикуван много здраво. Според мен е трудно да бъдеш Меси в наши дни.”

„Нямам какво да кажа за жребия в Шампионската лига. Най-вероятно ще гледам мачовете и ще им се наслаждавам, но сега нямам мнение. Загубата от Атлетико беше много болезнена. Най-добрият начин да запазим концентрация е да забравим за нея.”

„Аз ще бъда щастлив, ако спечелим някой друг турнир, понеже съм още нов в Европа. Спрямо очакванията, които имах за Шампионската лига, мога да кажа, че се провалихме. Това ще си остане провал, каквото и да направим в Ла Лига и Купата на Краля”, отчете Тата Мартино.