Малага се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като завърши 1:1 при гостуването на Милан в мач от група С. Андерлехт победи с минималното 1:0 като домакин Зенит Санкт Петербург и запази шансовете си за класиране за следващата фаза на турнира.

На „Сан Сиро“ домакините започнаха силно мача и още в 16-та минута Боян Къркич стреля опасно, но вратарят на Малага Вили Кабайеро спаси.

Десет минути по-късни Урби Емануелсон стреля от фаул, но Кабайеро отново спаси.

Малага поведе в 40-та минута, след като се възползва от първата си опасност пред вратата на Абиати. Иско изведе Елисеу зад отбраната на Милан, а той с едно докосване прати топката във вратата на Милан.

„Росонерите“ стартираха силно второто полувреме и в 50-та минута Емануелсон отправи нов силен удар по посока на вратата на Малага, но отново Кабайеро спаси.

Холандският национал имаше нова възможност в 65-та минута, когато стреля от фаул, но ударът му отново бе отразен.

Милан изравни резултата в 74-та минута, когато Кевин Констант центрира в наказателното поле на Малага, където Алешандре Пато отблизо засече топката и я прати във вратата на Кабайеро за 1:1.

Две минути по-късно Милан можеше да стигне до победата, но след удара на Боатенг, Кабайеро отново се намеси решително и спаси.

До края на срещата футболистите на Малага успяха да задържат равенството в срещата и се класираха за осминафиналите на Шампионската лига.


szólj hozzá: Milan vs Malaga 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

Андерлехт запази шансовете си да премине груповата фаза на турнира, след като надделя с минималното 1:0 срещу Зенит Санкт Петербург.

В първите минути на срещата футболистите на Зенит имаха надмощие, но не успяха да се възползват от шансовете, които се откриха пред Бистров и Ломбертс.

Андерлехт поведе в резултата в 17-та минута, когато Клиещан и Мбокани направиха двойно подаване, а последният остана сам срещу Малафеев и го преодоля за 1:0.

Андерлехт можеше да удвои своята преднина в 24-та минута, но ударът на Йованович бе спасен от Малафеев.

Играта през по-голямата част от мача бе равностойна, а опасностите пред двете врати рядкост.

В 82-та минута Яковленко можеше да подпечата успеха на белгийския тим, но след неговия удар топката срещна гредата.

В следващите мачове от групата Малага приема Зенит Санкт Петербург на 21-и ноември, а Андерлехт е домакин на Милан.


szólj hozzá: Anderlecht vs Zenit 1:0 Mbokani

Класиране, група С:

1. Малага 10 точки

2. Милан 5

3. Андерлехт 4

4. Зенит 3