Отборът на Реал Мадрид загуби поредна порция от точки в първенството на Испания, с което направи изключителен подарък на Барселона за предстоящите празници. Разликата между двата гранда вече е цели 16 точки в полза на каталунците, с което Кралският тим на практика се отказа от битката за титлата.

„Белият балет“ допусна поражение с 2:3 като гост на Малага в мач от 17-я кръг на Примера дивисион. Звездите на Жозе Моуриньо не успяха да се справят с разтърсвания от страхотни проблеми съперник, който получи наказание от УЕФА да не играе в евротурнирите, при класиране през следващите 4 сезона.

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо се лиши от услугите на един от най-добрите си играчи. Вратарят на тима, който в същото време е и капитан, Икер Касияс бе оставен на резервната скамейка за сметка на Антонио Адан.

През първото полувреме Кристиано Роналдо пропусна куп положения, в които имаше шанс не само да даде преднина на Реал Мадид, но и да направи сериозна разлика. Точно за това, пропуските на отбора бяха наказани.

Изненадващо Малага излезе напред в резултата след подновяването на играта. В 49-та минута Хоакин Санчес намери Иско, който от границата на наказателното поле с плътен удар по земя вкара за 1:0.

Натискът на „белия балет“ продължи, а Жозе Моуриньо побърза да направи две смени, за да промени ситуацията на терена. Португалецът пусна в игра Кака и Кайехон, на местата на Анхел ди Мария и Алваро Албелоа.

В 66-та минута Сами Кедира свали с глава топката, където Карим Бензема, падайки почти на земята, успя да се пребори със защитник на домакините, а Серхио Санчес си отбеляза автогол за 1:1.

Въпреки това Реал Мадрид отново бе наказан. В рамките само на три минути Роке Санта Крус засенчи звездите на кралския тим. В 73-та минута Роке Санта Крус изведе своя отбор напред в резултата за 2:1. Нападателят успя да засече топката след успоредно центриране на голлинията. Малко по-късно, в 76-та минута, Роке Санта Крус получи чудесен пас от Хоакин Санчес и със страхотен удар отбеляза за 3:1.

Нервите на играчите не издържаха в края на мача. Пепе изрита без топка съперников играч, падайки на земята, след като бе фаулиран, но получи само жълт картон.

В 82-та минута Месут Йозил открадна топката от защитата на съперника, центрира по земя, а Карим Бензема вкара за крайното 2:3.

По този начин Реал Мадрид остава на третото място във временното класиране с едва 33 точки, докато лидерът Барселона вече е с 49. Съставът на Малага в на 4-а позиция с 31 пункта.

В другия мач от съботната програма Осасуна отстъпи на Гранада с 1:2. Домакините от Осасуна откриха резултата в 7-та минута, Нино се оказа на плизката греда след центриране и с глава реализира за 1:0. Още преди почивката гостите от Гранада стигнаха до изравнителен гол. В 41-та минута Диего Майнс отбеляза с глава след асистенция на Дани Бенитес. В 48-та минута настъпи и пълният обрат, след като самият Дани Бенитес се разписа за 2:1.

След успеха Гранада заема 15-о място с 16 точки, а Осасуна е на 19-о с 14 точки.


Malaga 3-2 Real Madrid 22.12.2012 (All Goals)... by ourmatch