Тимът на Леванте, който бе приятната изненада през миналия сезон в Испания, отново сътвори футболен спектакъл, след като победи драматично с 3:2 гостите от Еспаньол. Отборът от Каталуния водеше с 0:2 на почивката, но позволи пълен обрат дълбоко в добавеното време на срещата. Постижението на валенсианци е още по-ценно заради факта, че от 81-ата минута те играеха с човек по-малко.

Иначе преотстъпения от Интер Самуеле Лонго откри в 21-ата минута, а ужасът сред феновете на „Суидад де Валенсия“ стана още по-голям, когато 4 минути по-късно Серхио Техера оползотвори хубав пас на Хуан Даниел Форлин и покачи на 0:2.

Домакините обаче демонстрираха коренно променено лице през втората част и в 55-ата минута вече изоставаха само с един гол, след като Хуанлу преодоля вратаря Мунуа. Още 60 секунди бяха необходими на Леванте, за да изравни чрез юношата на Байерн Мюнхен Кристиан Лел.

След това положенията пред двете врати продължиха да се нижат едно след друго, но в 81-ата минута Висенте Ибора получи втори жълт картон и пое към съблекалните. Това като че ли поуспокои гостите и те заиграха малко по-разсеяно в отбрана.

Тъкмо това им изигра лоша шега и в 93-ата минута Раул Родригес си вкара автогол, с който подари трите точки на Леванте. Така валенсианци се поздравиха с първа победа за сезона, като неубедителната им игра в началото на сезона може да се отдаде на участието им в Лига Европа.

Тимът на Хуан Игнасио вече е с 4 точки в актива си и заема 10-а позиция. Еспаньол пък продължава да търка дъното с три загуби от три кръга.

Вижте головете на Леванте през втората част:


Levante Vs Espanyol 3-2, (Goles del Levante) by futbolsapiens