Депортиво Ла Коруня загуби по изключително нелеп начин с 3:5 при гостуването си на Сарагоса от 11-ия кръг в Ла Лига. „Супер Депор“ рано дръпна с два чисти гола, но всичко за тях се преобърна в началото на втората част, когато Луис Мигер Фернандес-Пици реши да спечели дузпа с изключително нелепа симулация.

Разгромният резултат пък бе изненадващ не сам по себе си, а и заради колебливото нападение на Сарагоса, което преди мача имаше едва 9 гола в 10 мача.

На „Ромареда“ шампионът в Сегунда Дивисион от миналия сезон започна чудесно срещата и в 13-ата минута Пици намери с чудесно подаване Бруно Гама и сънародникът му откри резултата.

Само 8 минути по-късно Иван Рики покачи на 0:2, а феновете по стадиона вече се подготвиха за нова тежка загуба след звучното 0:4 от Реал Мадрид в миналия кръг.

Тогава обаче реферът на двубоя Давид Фернандес отсъди спорна дузпа за домакините за игра с ръка на Тиаго Пинто. При положението обаче така и не се видя дали нарушението се случва в наказателното поле или извън него. Този въпрос обаче изобщо не интересуваше Апоньо, който прати топката в долния ляв ъгъл зад Арансубия, а опитният страж докосна топката, но не успя да предотврати попадението – 1:2.

В 33-ата Депортиво бе много близо до втори гол, след като Алекс Бергантиньос видя излезлия напред вратар на Сарагоса Алберто Хименес и с невероятен изстрел го прехвърли, но топката се отби от напречната греда. Малко по-късно Мовия пък пропусна да изравни, след като елегантно се освободи от защитник в дъгата пред наказателното поле, но стреля покрай лявата греда.

В 38-ата пък ветеранът и легенда на Ла Коруня Хуан Карлос Валерон почти отбеляза с красив плонж. Опитният халф насочи топката право в горния ляв ъгъл, но Хименес отрази с една ръка.

Малко след почивката дойде решителният момент в мача. В 48-ата минута Пици се просна в наказателното поле на Сарагоса, като напористо претендираше, че Кристиян Сапунару го е препънал и дори поиска втори жълт картон за бранителя. Вместо това той самият се сдоби с такъв, след като съдията не се подведе от артистичното му падане.

Това сериозно наклони везните в полза на домакините и в 61-ата Монтаньес с глава изравни за 2:2.

Само пет по-късно защитникът Алваро Гонсалес се разписа за първи път през сезона, след като доста технично отклони с глава центриране на Виктор Родригес от пряк свободен удар по левия фланг.

В 71-ата Депортиво можеше да възстанови равенството, но Бергантиньос направи уникален пропуск. Той получи топката във вратарското поле, но помисли, че се намира в засада, и от няколко метра прати кълбото в аут.

В 77-ата и 81-ата обаче португалския национал Елдер Пощига направи нещата необратими след като на два пъти матира Арансубия, възползвайки се от разредената отбрана пред него.

Все пак Родолфо Бодипо върна един гол във втората минута на добавеното време, след като отблизо разстреля с глава вратаря на Сарагоса.


szólj hozzá: Zaragoza vs Deportivo 5:3 GOALS HIGHLIGHTS

Загубата остави Депортиво над опасната зона с 10 точки, колкото има и първият под чертата Реал Сосиедад. Сарагоса пък се изкачи до 9-ото място с 15 точки в актива си.