Юношите на Барселона постигнаха победа с 2:0 при домакинството си на Рубин Казан от група D на Шампионската лига. По този начин каталунците най-накрая постигнаха победа срещу руския отбор в четвъртия мач между двата отбора в турнира.

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола даде възможност на голяма част от резервите в отбора и на играчи от втория тим да вземат участие в срещата с Рубин. Като титуляри започнаха Фонтас, Тиаго Алкантара, Йонатан дос Сантос, Хефрен, Боян, а в последствие в игра се появиха и Виктор Васкес и Марк Бартра.

Мачът започна равностойно, а още в 12-та минута Гуардиола трябваше да направи принудителна смяна, след като Хефрен се контузи и бе заменен от Виктор Васкес. В 35-та минута Боян Къркич получи травма и бе сменен от Бартра.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, а каталунците имаха превес при владеенето на топката.

В началото на второто полувреме футболистите на Барселона поведоха в резултата, след като в 51-та минута Тиаго Алкантара подаде към Андреу Фонтас, който стреля, след което се получи рикошет в крак на футболист на Рубин и влезе в долния десен ъгъл на вратата на Рижиков.

Барселона стигна до втори гол в 82-та минута, когато Адриано подаде към Васкес, който се измъкна от защитник на Рубин и прати топката във вратата на Рижиков.

Копенхаген постигна категорична победа с 3:1 срещу Панатинайкос и по този начин датския отбор се класира за следващата фаза на турнира.

Домакините поведоха в 26-та минута, когато Кристиан Боланос подаде към Мартин Вингаард, който вкара за 1:0.

В началото на второто полувреме футболистите на Копенхаген получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Йеспер Грьонкаер в 50-та минута.

В 57-та минута след удар на Даме Н’Дойе топката срещна гредата.

Копенхаген поведе с класическа преднина в мача в 73-та минута, когато Джибрил Сисе си отбеляза неспасяем автогол.

Все пак гръцкия шампион стигна до почетно попадение в 90-та минута чрез Седрик Канте.

Барселона и Копенхаген продължават за осминафиналите на Шампионската лига, а Рубин ще играе в Лига Европа.

Класиране:

1. Барселона 14 точки

2. Копенхаген 10

3. Рубин 6

4 Панатинайкос 2