Испания продължава с победния си ход и след Евро 2012, като се наложи с 2:1 като гост в контролна среща над Пуерто Рико. Двубоят се игра на стадион „Хуан Рамон Лубриел“ в пуерториканския град Баямон, наричан още „Меката на пуерториканския футбол“.

Въпреки малката разлика в резултата, европейският шампион очаквано доминираше в двубоя, и домакините на практика реализираха от единственото си чисто положение.

Неприятната новина за Висенте дел Боске бе травмата, която Хуанфран получи още в началото на срещата, и в 19-та минута се наложи принудителната му замяна.

Санти Касорла с далечен удар в 42-та минута изненада стража на Пуерто Рико, за да открие резултата. В последните секунди от редовните 45 минути на първото полувреме, защитата на домакините не реагира, когато Сеск Фабрегас получи центриране отдясно, някъде зад точката на дузпата, и оттам се разписа за 2:0.

Отново Касорла можеше да покачи веднага след почивката, но удари греда. Малко по-късно той намери отлично Йоренте, но таранът също нямаше късмет да вкара трето попадение за Испания.

Вместо това, Марк Синтрон се разписа в 66-та минута, само две, след като се бе появил на терена като резерва. Синтрон се измъкна от Серхио Рамос, при един дълъг пас от вратаря на Пуерто Рико, и след като се справи с бранителя, прати топката от границата на пеналта, във вратата.

Пет минути по-късно Йоренте имаше нов шанс, да възстанови преднината от два гола за гостите, но ударът му бе париран.

Извън попадението, Гаудет бе най-опасният футболист на Пуерто Рико, и на два-три пъти предизвика защитата на Испания да се справя с последни усилия с неговите атаки.