Испания разби с 6:0 Лихтенщайн в евроквалификационен мач от група I, който се игра пред изпълнения до краен предел стадион „Ла Гаунас” в Логронес, който е с капацитет от 17130 места.

Испанците бяха доста търпеливи преди да започнат да вкарват. Първото попадение във вратата на Лихтенщайн падна в 33-та минута, когато Шави Ернандес пусна чудесен пас към Алваро Негредо и той не пропусна да отбележи за 1:0.

Четири минути по-късно Иниеста комбинира с Вия, който асистира за второто попадение на Негредо.

В 44-та минута Шави Ернандес изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и не остави никакъв шанс за вратаря на Лихтенщайн правейки резултата 3:0.

В 52-та минута Иниеста центрира от корнер в наказателното поле на Лихтенщайн, след което Негредо продължи топката към Серхио Рамос, а той отблизо вкара за 4:0.

Испания отбеляза пети гол в срещата в 60-та минута, когато Давид Вия отбеляза първото си попадение в срещата.

Отново Давид Вия се разписа в 79-та минута, когато нападателят на Барселона засече с глава центриране на Чаби Алонсо и оформи крайното 6:0.

След тази победа Испания се класира за предстоящото Европейско първенство в Украйна и Полша през 2012 година, където „Ла Фурия” ще защитава спечелената си титла преди четири години.

Класиране:

1. Испания 18 точки (6 мача)

2. Чехия 10 (6)

3. Шотландия 8 (6)

4. Литва 5 (7)

5. Лихтенщайн 4 (7)


szólj hozzá: Spa 6-0 Lie