Испания записа трета поредна победа на турнира за Купата на Конфедерациите, който се провежда в Бразилия. „Ла фурия роха“ спечели с класическото 3:0 срещу Нигерия и по категоричен начин оглави класирането в група „В“.

Испанците започнаха много силно мача и наложиха контрол върху играта. Във 2-та минута Андрес Иниеста отправи много хубав удар по посока на вратата на Нигерия, но Енияма спаси.

Испания поведе в 3-та минута, когато Андрес Иниеста подаде към Жорди Алба, който между четирима футболисти на Нигерия успя да се справи и да прати топката във вратата на Енияма.

Последваха силни минути за отбора на Нигерия. В 11-та минута Джон Оби Микел стреля опасно, но Серхио Рамос се намеси решаващо и изби топката малко пред гол линията. Три минути по-късно Виктор Валдес парира удар по посока на неговата врата. В 20-та минута Акпала стреля опасно, но Валдес отново спаси.

Отборът на Испания, който видимо намали оборотите след отбелязания гол още в 3-та минута можеше да удвои своята преднина в 26-та минута, но ударът на Солдадо бе спасен от Енияма. Пет минути по-късно Педро пусна отличен пас към Солдадо, който отново излезе на добра позиция и стреля, но Енияма отново спаси.

Испания бе изключително близо до това да вкара втори гол в 39-та минута, когато Педро подаде към Солдадо, който центрира остро в наказателното поле на Нигерия, където Франсеск Фабрегас отблизо стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Енияма, който след това улови кълбото.

Нигерия можеше да изравни резултата преди края на първото полувреме, но Идейе изпусна от много добра позиция.

В началото на второто полувреме футболистите на Испания натиснаха в опит да вкарат второ попадение. В 53-та минута Шави стреля от фаул, от дъгата на наказателното поле на Нигерия, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Енияма.

Шави Ернандес и Давид Силва се отчетоха с нови пропуски в 58-та и 59-та минута.

Испания вкара втори гол в 62-та минута, когато Педро центрира в наказателното поле на Нигерия, където Фернандо Торес се измъкна от своя персонален пазач и с глава прати топката във вратата на Енияма.

Нигерия изпусна да отбележи почетен гол в 74-та минута, но след удара на Мухамед топката премина над напречната греда на вратата на Валдес.

Испания реализира трети гол в 88-та минута, когато след много бърза контраатака Андрес Иниеста подаде към Жорди Алба, който излезе сам срещу Енияма и го преодоля, за да вкара на празна врата за крайното 3:0.

В 90-та минута Давид Вия можеше да направи победата на Испания още по-сериозна, но Енияма отрази удара му.

Испания завърши на първо място в група "В" с актив от 9 точки, докато Нигерия остана на трета позиция с 3 точки.

В четвъртък (27-и юни) Испания ще играе на полуфинала на Купата на Конфедерациите срещу Италия в повторение от финала на Европейското първенство през 2012 година.