Испания не срещна проблеми срещу Южна Корея и постигна победа с 4:1 в контролната среща, която се игра в Швейцария, където „ла фурия“ се подготвя за Европейското първенство в Украйна и Полша.

Испания започна със следния състав: Рейна, Арбелоа, Албиол, Рамос, Монреал, Касорла, Чаби Алонсо, Бенят, Давид Силва, Фернандо Торес и Хуан Мата.

Испания поведе в резултата в 11-та минута, когато Бенят центрира в наказателното поле на Южна Корея, където Фернандо Торес бе изпусна и с глава прати топката във вратата на Джин.

Седем минути по-късно Касорла стреля опасно, но Джин показа добър рефлекс и спаси.

Южна Корея изравни резултата в 43-та минута, когато До-Хеон с далечен удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Хосе Рейна.

В 51-та минута Монреал стреля, но играч на Южна Корея игра с ръка в наказателното поле и съдията Биери посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Чаби Алонсо в 52-та минута.

Испания вкара трети гол в 55-та минута, когато Санти Касорла стреля от фаул, стената от играчи на Южна Корея не бе подредена добре и топката влетя в долния десен ъгъл на Джин за 3:1.

Испания продължи да напада и в 79-та минута Солдадо пусна пас към Негредо, който се възползва от извеждащото подаване и вкара за 4:1, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.


szólj hozzá: Spain vs Korea 1:0 Torres
szólj hozzá: Spain vs Korea 1:1 Kim
szólj hozzá: Spain Korea 2:1 Xabi Alonso
szólj hozzá: Spain vs Korea 3:1 Cazorla
szólj hozzá: Spain vs Korea 4:1 Negredo