Две от звездите на Барселона Андрес Иниеста и Давид Вия бяха в основата на победата на Испания с 2:1 срещу Чехия в евроквалификационен мач от група I.

През първото полувреме двата отбора стояха равностойно, а домакините имаха лек превес.

Доста изненадващо гостите поведоха в 29-та минута, когато Плашил с далечен удар хвана неподготвен Икер Касияс и прати топката в долния му ляв ъгъл за 0:1.

През първите 45 минути Петър Чех на няколко пъти показа завиден рефлекс и показа защо е смятан за е един от най-добрите вратари в Европа.

През второто полувреме играчите на Испания вдигнаха значително оборотите на игра и положенията пред Чех започнаха да се редуват.

В 69-та минута Иниеста подаде към Давид Вия, който навърза двама защитници на Чехия и с удар от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на Чех.

Испания получи да изпълни дузпа в 72-та минута, когато Иниеста бе съборен в наказателното поле на Чехия от Барио и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Вия, който прати топката в долния десен ъгъл на Чех, който хвана посоката, но бе безпомощен - 2:1.

До края на мача домакините имаха още няколко възможности, но пропуснаха да вкарат, а Петер Чех направи нови спасявания.

След тази победа Испания вече има актив от 12 точки и е лидер в своята група. Чехия остана на втора позиция с 6 точки, а Шотландия и Литва заемат трета и четвърта позиция с по 4 точки. Лихтенщайн е на последно място без спечелена точка.


szólj hozzá: Spa 0-1 Cze
szólj hozzá: Spa 1-1 Cze
szólj hozzá: Spa 2-1 Cze