Отборът на Реал Мадрид победи с 4:1 тима на Атлетик Билбао в отложен мач от първия кръг на Примера дивисион. По-рано днес Барселона записа същия резултат като гост на Малага така се запази статуквото на върха в класирането. Реал остава на първа позиция с преднина от пет точки пред „каталунците”.

Очаквано двубоят започна с домакински натиск от страна на Реал, но противно на логиката, отборът на Билбао бе този, който първи взе преднина в резултата. Още в 13-ата минута Фернандо Йоренте попари „белите” с хубав удар от воле, който се оказа неспасяем за вратаря Икер Касияс.

Равенството бе възстановено в 25-ата минута от Марсело, който бе добре изведен от Карим Бензема. Домакините имаха още няколко добри възможности през първата част, но в крайна сметка равният резултат се запази до почивката.

Веднага след подновяването на играта, Реал стигна до дузпа, след като Кака бе съборен в наказателното поле на гостите. От бялата точка Кристиано Роналдо не сгреши и така изведе тима си напред.

В 65-ата минута главният рефер на двубоя присъди нова дузпа в полза на „белия балет”, въпреки че Бензема отбеляза, след извършеното нарушение срещу Йозил. Голът не бе зачетен, а вместо това съдията посочи бялата точка. Зад топката отново застана португалският голмайстор на тима, за да покачи на 3:1. Крайният резултат на „Бернабеу” бе оформен от Кайехон, който заби поредния си гол в бялата фланелка.


szólj hozzá: Real Madrid 4-1 Athletic