Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино заяви, че каталунците ще спечелят Купата на Краля на Испания, ако играят по възможно най-добрия начин.

"Барселона е отбор с голям потенциал. За да спечелим купата, трябва да играем по възможно най-добрия начин. Ако играем по-силно от нашия съперник, ще спечелим", коментира Мартино.

"Барселона побеждава, когато играе по-добре от съперниците си. Никога не може да победим, когато играем по-слабо от опонента ни. Затова сме длъжни да демонстрираме най-доброто, на което сме способни. Не е възможно винаги да печелиш", добави аржентинецът.

Мартино не пропусна да защити Меси: "Всеки един играч има слаби мачове. Лео изигра 2 слаби мача от последните 22. Много е трудно да задържиш високо ниво на игра последователно няколко години."

"Винаги е важно да вкараш първи гол в мача. Реал Мадрид е много силен съперник и това се видя в последния мач между двата отбора. Сега сме се концентрирали изцяло върху финала за купата. Ако загубим купата, ще бъде много тежко за нас. Ние нямаме право на грешка", добави аржентинецът.

"Имаме различни опции за защитата. Ще преценим в сряда сутринта кой ще играе във финала за купата. Пуйол има възможност да играе, но ще преценим. Предишният мач с Реал Мадрид вече е минало", продължи наставникът на Барселона.

"Това е един финал, една възможност да спечелим трофей. Длъжни сме да го спечелим", каза още Херардо Мартино.