Франция направи истински подарък на прекия си конкурент Испания, след като завърши 0:0 при гостуването на Грузия в световна квалификация от група “I”. По този начин „петлите“ намалиха до минимум шансовете си за директно класиране на Световното първенство в Бразилия.

През първото полувреме на мача Тбилиси французите имаха леко надмощие, но трудно създаваха опасности пред вратата на Грузия. Франк Рибери и Карим Бензема изпуснаха най-чистите положения пред Лория.

В началото на второто полувреме домакините бяха по-близо до това да вкарат гол, след като в 49-та минута след удар на Окриашвили топката срещна напречната греда.

В последния половин час играчите на Франция се хвърлиха в атака и в 63-та минута Сисоко стреля отдалеч, но прати топката над вратата на Грузия.

В рамките на пет минути от 70-та до 75-та Жиру направи два непростими пропуска.

В последните десет минути натискът на Франция бе тотален, но грузинците одържаха и успяха да стигнат до точката в мача.

В другия мач от групата Испания победи с 2:0 като гост Финландия, а двубоят се игра в Хелзинки.

Очаквано националният селекционер на Испания Висенте дел Боске заложи на Икер Касияс в титулярния състав. Това бе 150 мач на Касияс с фланелката на „ла фурия“.

Испания поведе с 1:0 в 19-та минута, когато Франсеск Фабрегас пусна чудесен извеждащ пас към Жорди Алба, който след това не пропусна да се разпише.

Испания можеше да поведе с 2:0 в 28-та минута, но Давид Вия пропусна да се разпише.

През второто полувреме испанците видимо намалиха оборотите, но въпреки това продължиха да контролират случващото се на терена.

Вторият гол за Испания в срещата падна в 85-та минута, когато Шави подаде към Хесус Навас, а той продължи към Алваро Негредо, който не пропусна да вкара във вратата на Финландия.

По този начин Испания се нуждае от една победа в оставащите два мача, за да си осигури класиране за Световното първенство в Бразилия. "Ла фурия" все още няма загуба в световните квалификации.

Класиране в група “I”:

1. Испания 14 точки

2. Франция 11

3. Финландия 6

4. Грузия 5

5. Беларус 4