Андрес Иниеста изигра феноменален мач и бе в основата на категоричния успех на Барселона с 4:0 при гостуването на Леванте от 13-я кръг на Примера дивисион. Халфът на каталунците се отличи с три асистенции и едно попадение. По този начин Барселона се откъсна на 11 точки пред големия си съперник Реал Мадрид и запази аванса си от три пункта преднина пред втория - Атлетико Мадрид.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, като по-интересните ситуации бяха създадени пред вратата на Виктор Валдес.

Баркеро стреля опасно в 13-та минута, но Валдес спаси.

Минута по-късно Даниел Алвеш получи контузия и бе заменен принудително от Мартин Монтоя.

Леванте изпусна втора добра ситуация в 38-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона Хуанлу стреля, а Мартинс се опита да добави с глава, но топката мина в страни от вратата на Валдес.

Барселона изигра страхотно второ полувреме, с което си осигури победата.

Каталунците поведоха в резултата в 47-та минута, когато Андрес Иниеста пусна уникален извеждащ пас към Лионел Меси, който остана сам срешу Мунуа и го прехвърли технично за 1:0.

Барселона вкара втори гол в 51-та минута, когато след добър пробив Иниеста подаде към Меси, който с техничен удар прати топката отново във вратата на Мунуа.

Иниеста се разписа в 57-та минута, когато с удар от границата на наказателното поле на Леванте разстреля Мунуа за 3:0.

В 63-та минута Иниеста пусна нов хубав пас към Фабрегас, който преодоля Мунуа и от малък ъгъл на празна врата вкара за 4:0.

Леванте получи правото да изпълни дузпа в 87-та минута, когато Карлес Пуйол игра с ръка в наказателното поле на Барселона. Наказателният удар бе изпълнен от Баркеро, но Валдес спаси, а домакините не успяха да вкарат и при добавката.

Барселона вече има 37 точки и продължава да е начело в Примера дивисион, а Леванте остана на шеста позиция с 20 точки.


szólj hozzá: Levante vs Barcelona 0:1 Messi
szólj hozzá: Levante vs Barcelona 0:2 Messi
szólj hozzá: Levante vs Barcelona 0:3 Iniesta
szólj hozzá: Levante vs Barcelona 0:4 Fabregas
szólj hozzá: Valdes penalty save