Колумбийската голова машина Радамел Фалкао донесе победата на Атлетико Мадрид с 1:0 срещу Еспаньол в мач от 25-я кръг на Примера дивисион. По този начин „дюшекчиите“ продължават да изостават на 12 точки зад лидера Барселона. Освен това столичани прекратиха серията от три поредни победи на Еспаньол.

Мартин Петров бе оставен на резервната скамейка и се появи в игра в 66-та минута, когато замени Симао Саброса.

Мачът бе изключително нервен, като футболистите на двата отбора на няколко пъти се спречкаха на терена.

Първата опасност в срещата бе в 13-та минута, когато Диего Коста се измъкна от защитник на Еспаньол и бе съборен извън наказателното поле от вратаря на гостите Кико Касия. Съдията Клос Гомес показа само жълт картон на вратаря на гостите. Габи центрира от фаула в наказателното поле на Еспаньол, след което Годин стреля с глава, но над напречната греда в аут.

В 33-та минута играчите на двата отбора се спречкаха и съдията Гомес показа жълти картони на Габи и Стуани.

Атлетико Мадрид получи правото да изпълни дузпа в 36-та минута, когато Ектор Морено фаулира Диего Коста в наказателното поле на Еспаньол и Клос Гомес посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Радамел Фалкао в 37-та минута.

В заключителните секунди на полувремето Фалкао пропусна да направи резултата 2:0.

В допълнителното време на първата част съдията Клос Гомес изгони за втори жълт картон Габи и Атлетико Мадрид остана с 10 човека на терена.

В началото на второто полувреме домакините се опитаха да отбележат втори гол, но натискът им не се оказа ефективен.

Играчите на Еспаньол много рядко стигаха до опасност пред вратата на Атлетико Мадрид. В 81-та минута Мартин Петров стреля, но топката мина над напречната греда в аут. Две минути по-късно добра възможност се откри пред Верду, но Куртоа спаси. След това Стуани стреля опасно, но Годин успя да блокира удара му пред вратата на Атлетико Мадрид. Колото стреля от въздуха в 88-та минута, но топката мина над напречната греда в аут.

Фалкао можеше да подпечата успеха за своя отбор в 89-та минута, когато излезе сам срещу Кико Касия и се опита да го прехвърли, но вратарят на Еспаньол улови без проблеми топката.

Със спечелените три точки Атлетико вече има 56 и остава на втора позиция. Еспаньол остава на тринадесето място с 31 точки.


szólj hozzá: Atletico Madrid vs Espanyol 1:0 Falcao