Ужасната новина за възобновената болест на треньора на Барселона Тито Виланова потреси цялата футболна общност. El Mundo Deportivo публикува интервю на специалиста, когато всички мислеха, че лошата болест е отминала.

Припомняме, че Виланова бе диагностициран с нов тумор във вторник, привечер, след рутинен преглед.

„Не мога да кажа, че съм изпитвал гняв. Беше ми неприятно, чудех се защо аз. Тогава разбрах, че най-важният ден е днешният. Утре няма значение. Нищо не е толкова важно, нищо“, сподели Виланова в интервю пред ТВ3.

„Разбрах за болестта, след като си направих изследвания. Тогава докторите ме повикаха и деликатно ми съобщиха за какво става на въпрос. Първото нещо, за което си помислих бяха децата ми. Те са на 14 и 17 години. Помислих си, че те все още имат нужда от мен“, спомни си треньорът.

„Не знам дали съм се справим, но не мога да си представя каква са изживели най-близките ми хора. Те издържаха много“, продължи Виланова.

„Химиотерапията беше най-тежка. Бях много изморен, а децата тичаха около мен. Трябваше да намеря някаква вътрешна сила, за да продължа“, каза още треньорът на каталунците.

За финал, Виланова обясни, че животът му се променил изключително много за кратък период от време. Той обясни, че се чувства така, сякаш са минали 3 години.