Еспаньол победи драматично на свой терен Райо Валекано с 3:2 в среща от 8-ия кръг в Ла Лига. Срещата, която бе белязана от два червени картона и един обрат в резултата, бе решена с гол в добавеното време срещата, който донесе първа победа за каталунците през сезона.

Още от началото стана ясно, че Еспаньол ще има сериозни трудности в мача, като в 11-ата минута Лео Карильо откри за гостите. В 22-ата минута звездата на домакините Верду бе близо до изравняването, но изстрелът му разтресе страничния стълб. В ответната атака Пити можеше да огорчи още повече възпитаниците на Маурисио Почетино, но Кристиан Алварес спаси удара му.

Все пак в 37-ата минута Виктор Санчес намери Верду на изгодна позиция и нападателят не сбърка – 1:1.

Това попадение даде криле на Еспаньол и след почивката отново Йоан Верду доведе нещата до 2:1 след изпълнение на ъглов удар. В 63-ата минута обаче гостите стигнаха до изравнително попадение, като Карильо се възползва от асистенция на Алехандро Домингес.

Пет минути по-късно Микаел Лабака сътвори огромна глупост, след като си изкара директен червен картон и остави своите с човек по-малко.

В добавеното време на мача обаче Диего Котоло от домакините пък си изкара втори жълт картон и численото равенство на „Корнея Ел Прат“ бе възстановено. Секунди по-късно Кристиан Стуани засече с глава центриране на Серхио Гарсио и взризи трибуните за крайното 3:2.

Така Еспаньол събра 5 точки и вече е на предпоследното 19-о място, докато Райо е 10-и с двойно по-голям актив.


Espanyol Vs Rayo 3-2, (Liga BBVA 2012) by futbolsapiens

В друг мач от кръга Сарагоса успя да надиграе като гост с 2:1 отбора на Гранада. Домакините бързо се оказаха с два гола пасив в резултата след попадения на Елдер Пощига (3') и Виктор Родригес (27'). За капак от 72-ата минута нататък трябваше да играят и с човек по-малко заради втория жълт картон на Иринеи, но това не им попречи да върнат един гол чрез Юсеф Ел-Араби в 77-ата.

Успехът изкачи Сарагоса до 13-ото място с 9 точки, докато Гранада падна до 16-а позиция с точка по-малко в актива си.