Отборът на Еспаньол победи с категоричното 4:0 Валенсия в мач от 34-я кръг на Примера дивисион. Домакините разбиха своя съперник, който се бори за Зона Шампионска лига. От своя страна Еспаньол опитва да стигне до местата, даващи право на участие във втория по авторитет европейски клубен турнир. След трите точки тимът е на 8-а позиция с 45 точки, а Валенсия е трети с 52.

Двата тима почетоха паметта на починалия вчера от инфаркт италиански футболист Пиермарио Морозини. Бившият младежки национал на Италия колабира на терена в 33-ата минута на двубоя, когато неговият тим Ливорно водеше с 2:0 като гост на Пескара в мач от Серия Б. През първото полувреме феновете на двата тима станаха на крака и аплодираха в продължение на 60 секунди в памет на футболиста, като на таблото на стадиона бе изписано името на играча.

Малко по-късно пък домакините откриха резултата. В 26-та минута Серхио Гарсия елиминира защитник отдясно по нападението, навлезе в наказателното поле, върна към Кристиан Гомес, който от точката на дузпата откри за 1:0.

В 30-та минута Верду с техничен удар от границата на наказателното поле увеличи на 2:0, с което Еспаньол показа, че на всяка цена ще търси трите точки в този мач. Всичко това бе узаконено през второто полувреме с още две поапдения. В 58-та минута Алваро Васкес покачи на 3:0, а в 80-та Виктор Санчес намери нигериеца Калу Уче, който оформи крайното 4:0.


ESPANYOL 4-0 VALENCIA All Goals 15.04.2012 by vik2003