Реал Мадрид постигна чиста победа с 1:0 като гост на Еспаньол в първия 1/4-финален мач помежду им за Купата на Краля. „Белия балет“ игра по-добре през първата част, когато стигна до попадението на Карим Бензема, но след почивката каталунците успяха доста сериозно да поизпотят противника си и с право претендираха за дузпа в края на редовното време.

Големият герой за „кралския клуб“ тази вечер определено беше вратарят Икер Касияс, който решително спасяване в края на втората част.

Карло Анчелоти реши да се довери на същата формация, с която помете Бетис в Ла Лига през уикенда (5:0) и първото полувреме оправда избора му, макар и първият шанс в двубоя да бе за Еспаньол . В 18-ата минута Серхио Гарсия намери по отличен начин Пици, но шутът на португалеца прелетя високо над целта.

Реал отвърна подобаващо и три минути по-късно Роналдо получи от Модрич и веднага прати мощна тупалка към вратата, която обаче прелетя покрай гредата.

Натискът на гостите се усили и в 25-ата минута те стигнаха до оказалия се единствен гол в мача. Арбелоа с дълъг пас намери Бейл, който отклони с глава към Бензема. Французинът стреля с глава към горния десен ъгъл, а Кико Касия докосна топката, но не успя да я извади – 1:0.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЕТО - ТУК!

Каталунците заиграха с далеч повече увереност след паузата и въпреки пропуските си в отбрана, атакуваха смело. В 54-та минута Серхио Гарсия бе много близо до гола с техничен удар към долния десен ъгъл, който обаче излезе на косъм в аут. Скоро след това отново той с дрибъл се провря между двама играчи на реал, но с десния крак не успя да нанесе точен удар.

Реал пропиля три изгодни шанса да съсече рехавата отбрана на Еспаньол, като първо Кристиано с глава стреля доста над гредата, а малко по-късно двойно подаване между Бензема и Арбелоа изведе крайния защитник под остър ъгъл и Касия отрази с крак.

Арбелоа още веднъж се озова очи в очи с вратаря, но от далеч по-чиста позиция стреля право в тялото му.

Последната изгодна възможност за Реал се откри пред Бензема, който проби мощно отляво и стреля ниско по диагонала, а Касия боксира така, че Роналдо да не стигне кълбото за добавка.

Звездният миг на неговият колега – Касияс дойде в 83-ата минута, когато Джон Кордоба бе изведен сам срещу него и необезпокояван потърси долния ляв ъгъл. С лъвски плонж обаче легендата на Реал отрази опасността.

Последният интересен момент бе в 90-ата минута, когато играч на Еспаньол центрира отляво, а Асиер Ияраменди видимо игра с ръка в наказателното поле, ала съдията мълчаливо подмина ситуацията.

Реваншът на „Бернабеу“ е след седмица от 22 часа българско време, като преди това „лос бланкос“ приемат Гранада в събота.