Отборите на Еспаньол и Атлетик Билбао се класираха за четвъртфиналите за Купата на Краля, след като бяха регистрирали загуби в първите си мачове съответно срещу Алкоркон и Реал Бертис.

Еспаньол се класира за следващата фаза на състезанието, след като се наложи с 4:2 над Алкоркон в срещата-реванш. „Лос перикитос“ поправиха грешката си от първия двубой, когато загубиха с 0:1 и заслужено намериха място в следващата фаза.

Двубоят на стадион „Корнейа ел Прат“ започна по шокиращ начин за домакините и по прекрасен за гостите. Оскар Плано се възползва от една чудесна ситуация, разкрила се пред него в 4-ата минута, и изведе тима си напред за 0:1.

ВИДЕО!

Само 6 минути по-късно обаче равенството бе възстановено. Симао Саброза излезе на добра позиция и направи 1:1.

В 23-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, а Серхио Гарсия не сгреши от бялата точка и направи 2:1.

Интригата обаче се запази почти до края на мача, тъй като само 10 минути преди него Хавито направи 2:2. Този развой на събитията само ядоса „лос перикитос“, които вкараха два гола само в рамките на 2 минути.

Първо в 84-ата минута Виктор Алварес направи 3:2, а след това Пици в 86-ата минута нанесе своя окончателен удар за 4:2 и дозатвърди мястото на Еспаньол на четвъртфиналите.

Същевременно в друг мач от тази фаза Аткетик Билабао се наложи с 2:0 над Бетис и се класира за четвърфиналите. И двата гола в полза на тима от Билбао бяха дело на Микел Рико. Резултатът от първия мач бе 1:0 в полза на Алкоркон.

ВИДЕО!