Отборът на Еспаньол спечели първата си точка за новия сезон, след домакинското равенство 3:3 с Атлетик Билбао в мач от 4-я кръг на Примера дивисион. Активът и на двата отбора все още не е особено голям, като гостите вече разполагат с 4 пункта след 4 мача.

Еспаньол поведе с 2:0 още преди почивката. Хави Лопес изведе своите напред в 18-та минута, а Джоан Верду удвои минута преди двата тима да се оттеглят на почивка. Вратарят на Билбао изби удар на домакините, но при добавката Верду бе точен за 2:0.

През второто полувреме гостите се окопитиха и върнаха двете попадения до 2:2. В 56-та минута Адурис засече топката с глава след центриране от фаул за 2:1. Само две минути след като се появи в игра Фернандо Йоренте доведе резултата до равенство в 71-та минута.

Домакините обаче хвърлиха всички сили, за да стигнат до трите точки и в 80-та Самуеле Лонго се разписа, след като бе изведен очи в очи с вратаря и не сбърка за 3:2. Именно той обаче остави Еспаньол с човек по-малко за втори жълт картон. Брилянтно воле на Адурис доведе мача до крайното 3:3.

Така Еспаньол остава в опасната зона само с една точка от 4 мача, заемайки 18-та позиция, докато Атлетик Билбао е на 12-а позиция с 4 пункта.