От ръба на отпадането до още две издания на Ел Класико - Барселона сътвори същинско шоу при реванша срещу Малага в четвъртфиналите за Купата на Краля и победи домакините с 4:2. Така каталунският ще трябва продължи защитата на трофея си с два мача срещу големия съперник Реал Мадрид, докато другият финалист ще излъчат Атлетико Мадрид и Севиля.

Играчите на Тито Виланова показаха, че са си взели поука от първия мач и, макар отново да допуснаха две изравнявания в резултата, с голове на Андрес Иниеста и Лионел Меси в заключителния четвърт час продължиха напред с общ резултат 6:4.

С оглед равенството 2:2 от предишния мач, Тито Виланова заложи на най-доброто, с което разполага, като единствено Хавиер Машчерано замени Карлес Пуйол като партньор на Жерар Пике. На вратата по традиция застана резервният страж Хосе Мануел Пинто, който обикновено пази в срещите за Купата.

Логично "блаугранас" тръгнаха по-настъпателно от първите минути и още в 8-ата откриха. Шави и Дани Алвеш изплетоха красиво двойно подаване, което изведе крайният бранител в наказателното поле. Там бразилецът центрира към дебнещия пред малкия пеналт Педро и нисичкият нападател с глава прати топката в опразнената врата.


szólj hozzá: Malaga vs Barcelona 0.:1 Pedro

Преднината на гостите обаче оцеля само 4 минути. Дуда подаде чудесен пас към Хоакин Санчес, който овладя встрани от дъгата. Второто докосване на крилото до топката я прати неспасяемо в долния ляв ъгъл на Пинто.


szólj hozzá: Malaga vs Barcelona 1:1 Joaquin

Бързото изравняване прати каталунците в дупка до средата на полувремето, когато Меси пресече пас на Демикелис и нахлу в наказателното поле. Карлос Камени обаче запази спокойствие и отрази удара на аржентинеца.

Малага на свой ред пропусна да отбележи в 34-ата минута, когато Роке Санта Крус се размина с центриране на Хоакин от фаул. В ответната атака Лео Меси пробяга двадесетина метра с топка в крака и намери вклинилия се между централните защитници Иниеста. Испанският национал стреля към горния ъгъл, ала топката се отби от напречната греда.

Малко по-късно Пинто създаде напрежение в наказателното си поле, след като не се справи убедително с тежък изстрел от дистанция на Камачо. Все пак ветеранът успя да затисне топката, преди Дуда да я връхлети.

Сценарият от първата част се повтори и след почивката с разликата, че Барса се нуждаеше от само 3 минути, за да дръпне с 2:1. Пике изненада отбраната на домакините с включване в атака, което не остана незабелязано от Иниеста. Халфът метна хубав диагонален пас към защитника, който изигра ситуацията като типичен централен нападател - овладя на гърди и от 9 метра разстреля Камени с нисък удар в близкия ъгъл.


szólj hozzá: Malaga vs Barcelona 1:2 Pique

Малага отново съумя да се върне в мача в 68-ата минута, като се възползва от инцидент, останал незабелязан от главния съдия Антонио Матеу. Сеск Фабрегас бе настъпен по бедрото от Уелингтон, докато лежеше в наказателното поле на домакините. Съдията обаче пусна играта да продължи, което доведе до бърза контраатака. Роке Санта Крус получи топката пред границата на пеналта и след секунда колебание стреля мощно по диагонала. Пинто се разтегна до край, но не успя да докосне кълбото, което се отклони от десния страничен стълб, преди да навести мрежата му за втори път.


szólj hozzá: Malaga vs Barcelona 2:2 Santa Cruz

Този път играчите на Виланова реагираха далеч по-добре на изравнителния гол, като продължиха да натискат съперника си и не след дълго това даде резултат. В 76-ата минута при една от многоходовите акции на каталунците Шави намери Фабрегас в дъгата, а "четворката" на Барса се обърна елегантно между куп бранители и пусна към нахлуващия Иниеста. Този път халфът не сбърка и стреля през краката на Камени за 3:2.


szólj hozzá: Malaga vs Barcelona 2:3 Iniesta

Точка на спора сложи Лионел Меси в 80-ата минута, когато с глава засече поредното центриране на Дани Алвеш отдясно.


szólj hozzá: Malaga vs Barcelona 2:4 Messi

Първият полуфинален мач между Реал и Барса ще се играе на "Сантяго Бернабеу" на 30 януари, докато реваншът е почти месец по-късно - на 27 февруари.