Габриел е едно от 90-те деца, участвали в кампуса на Барселона в Рио де Жанейро, и все пак се откроява от останалите. 11-годишният бразилец демонстрира впечатляващи способности с топката, въпреки че още от първото си вдишване си е принуден да се бори с ужасяваща съдба – малкият магьосник се ражда без ходила.

Когато хората от каталунския клуб научават за случая, веднага отправят покана към Габриел да се присъедини към останалите си връстници. „Кампус се прави за всички деца по света и целта му е да ги запознае с методологията на Барса“, заяви Шеви Марке, директор в школата на „блаугранас“. „За нас най-важното е щастието на децата, какъвто е и случаят на Габриел. Ние искаме те да се радват и да правят това, което обичат. Кампусът приближава децата до философията на Барселона.“

„Страстта на Габриел е да играе футбол и ние ще се опитаме да направим всичко възможно, за да го приближим една стъпка по-близо до мечтата му“, каза още Марке. Смелият малчуган обаче не се чувства самотен сред останалите – там са неговите приятели Джоел, който също демонстрира невероятни качество, и Ромариньо, синът на бившия ас на каталунците Деко.