Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста твърди, че масовият бой в снощната контрола между Испания и Чили (3:2) е сплотил тима на Висенте Дел Боске.

Напоследък обстановката в лагера на Ла Фурия Роха бе обтегната след разправиите по време двубоите за Суперкупата на Испания между Реал Мадрид и Барселона, заради които играчите от двата тима се изпокараха.

По време на двубоя между световните шампиони и Чили Иниеста се сдърпа си играч на южноамериканците и последва здраво меле, в което играчите на двата тима си размениха удари и обиди.

В боя Андрес Иниеста получи подкрепа от Алваро Арбелоа, Сеск Фабрегас, Серхио Рамос, Шаби Алонсо, Педро Родригес и Серхио Бускетс, което показа, че томахавката между звездите на Барса и Реал е заровена, когато играят с националния екип.

„Мелето демонстрира, че сме отбор“, каза плеймейкърът на Барселона, от когото всъщност започна разправията, преди Арбелоа да започне да раздава тупаници и да запали боя.

В самия мач Чили дръпна с 2:0 с попадения на Маурисио Исла и Хесус Варгас в 11-ата и 20-ата минута, а Испания направи пълен обрат след почивката с голове на Иниеста в 55-ата и два на Фабрегас в 71-ата и 90+2-ата минута.